~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 27 aprilie 2011

FARFURIA DE LEMN




















"Cine seamana in firea lui pamanteasca ,va secera din firea pamanteasca putrezirea;dar cine seamana in Duhul ,va secera din Duhul viata vesnica ." (Galateni :6-8)
...Cum ai facut ,asa ti se va face;faptele tale se vor intoarce asupra capului tau." (Obadia 1:15)


Batranul tata locuia cu fiul ,nora si nepotul sau .Mainele ii tremurau ,vederea ii era incetosata ,iar mersul clatinat. Toata familia manca de obicei impreuna. Dar bunicul manca foarte greu din cauza mainilor tremurnde si a vederii slabite. Mazarea se rostogolea din lingura pe podea, iar cand apuca paharul, laptele se varsa pe masa.


Atunci fiul si nora au pus o masa in coltul camerei ,unde bunicul putea manca singur, in timp ce familia se bucura de bucatele de pe masa. De cand bunicul sparsese o farfurie ,mancarea ii era servita intr-un castron de lemn .


Uneori puteai vedea in ochii batranului cate o lacrama. Cine sa i-o stearga ?Singurile cuvinte care ii erau adresate ,erau scurte avertizari atunci cand scapa furculita. Nepotelul privea ganditor totul in tacere.


Intr-o seara,inainte de cina ,tatal a observat ca baietelul sau se joaca cu niste bucati de lemn.Cu blandete l-a intrebat pe baietel:

-Ce construiesti acolo, micutul meu?

-Fac un vas mic pentru tine si mama,ca sa mancati din el atunci cand am sa cresc ,a raspuns copilul,dupa care s-a intors sa-si continue munca sa.

Cuvintele copilului i-au lovit pe cei doi parinti, incat n-au mai putut spune nimic

Lacramile au inceput sa curga siroaie pe obrajii lor .Atunci au stiut ce au de facut . In acea seara l-a condus la masa familiei .

De atunci a mancat de fiecare data cu familia si nici fiul ,nici nora nu au mai comentat cand furculita cadea, laptele era imprastiat sau fata de masa era murdarita .

Putem invata si din aceasta intamplare marele principiu biblic:"Ce seamna omul aceea va si secera."(Galateni 6:7) Cazul acestei familii este unul fericit ,fiindca s-au trezit la timp prin folosirea de catre Dumnezeu a micutului lor copil .


Principiul biblic are valabilitatea in plan material ,dar si in cel spiritual .Exista doua posilibitati de a semana :in firea pamanteasca ,si aceasta inseamna necredinta cu tot arsenalul de urmari rele,si in Duhul ,care este o semanare cu rezultate binecuvantate in aceasta viata ,dar si in vesnicie .


Va veni ziua in care Dumnezeu va da totul la iveala. Sa ne intrebam cu toata seriozitatea :"care va fi secerisul nostru?" Samanta buna

Niciun comentariu: