~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 1 septembrie 2017

COPIII SUNT O BINECUVANTARE DE LA DOMNUL

























"Si poruncile acestea, pe care ti le dau astazi, sa le ai in inima ta.Sa le intiparesti in mintea copiilor tai,si sa vorbesti de ele cand vei fi acasa, cand vei pleca in calatorie,cand te vei culca si cand te vei scula.
Sa legi ca un semn de aducere aminte la maini,si sa-ti fie ca niste fruntari intre ochii. Sa le scrii pe usiorii casei tale si pe portile tale."(Deuteronom 6:6-7,8,9)
"Poruncile Domnului sunt curate si lumineaza ochii."(Psalmul 19:8)

Cand un bijutier primeste pentru slefuire un diamant care valoreaza doua milioane de dolari,el nu numai ca ii asigura o buna paza, dar ii sacrifica timp cu nemiluita ca sa-l slefuiasca bine.Va dati seama cu cata grija lucreaza bijutierul la un asa diamant?

In mana lui e o mare avere. El trebuie sa fie atent ca nu cumva sa-l strice.Si pe scara duritatii, diamantul e cel mai tare,totus el prelucreaza, nu se sperie de duritatea lui. Dar isi ea timp pentru aceasta,nu spune ca n-are timp.

Copiii nostri sunt mult mai scumpi ca diamantul,insa noi nu avem timp si nu avem rabdare sa ii prelucram.Dumnezeu ne-a incredintat valori eterne sa le slefuim,sa le creem fatete care sa scanteieze,sa reflecteze razele Soarelui de sus.Si ce neglijenti suntem ,ce putin ne indeplini aceasta slujba!

A fi tata sau mama nu inseamna numai a-i da mancare si imbracaminte copilului.Avem o raspundere mult mai mare.Avem raspundere de iluminarea mintii lor.Copiii nu stiu ce este bine si ce este rau,ei trebuiesc invatati. Trebuiesc deprinsi sa discearna ce e folositor si ce e nefolositor.

Pentru iluminarea mintii e absolut necesar sa folosim Biblia. Ea ne ajuta sa discenem ce e bine si ce e rau.In Psalmul 19:8 citim:"Poruncile Domnului sunt curate si lumineaza ochii."Nu exista un ghid mai bun in privinta aceasta.

Iluminarea mintii se face in primii sapte ani. De aceea , cand cineva nu discerne lucrurile sau e lipsit de respect,i se spune ca ii lipsesc cei sapte ani de acasa.

Inteleptul Solomon adresandu-se tinerilor ii indeamna sa primeasca invatatura" pentru intelegerea cuvintelor mintii, pentru capatarea invataturilor de bun simt,de dreptate, de judecata si de nepartinire; ca sa dea celor neincercati agerime de minte, tanarului cunostinta si chibzuinta." (Proverbe 1;2-4)

Avem responsabilitatea pentru formarea caracterului lor.Ei sunt ca un pomisor care trebuie crescut. Il cresti stramb,asa ramane,Doua randuri dintr-o poiezie pentru copii scrisa de fr.George Mladin graieste asa: "Cum ne creste, asa vom fi Pana vom imbatrani."{Petru Popovici}

Niciun comentariu: