~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 17 aprilie 2011

Om al durerii si obisnuit cu suferinta


"Cand era bajocorit ;nu raspundea cu bajocori si,cand era chinuit,nu amenita...(1Petru 2:23)

Suferintele si durerile Domnului nostru trezesc mereu in inimile noastre admiratie. Intreaga ura si rautate a omului s-au revarsat asupra Lui El a fost "Om al durerii si obisnuit cu suferinta ".Pacatosii au pus mana pe El,L-au legat si L-au dus .Soldati badarani L-au lovit in fata,i-au pus pe cap o cununa de spini si L-au lovit cu o trestie peste cap.

Domnul a simtit adanc aceste dureri si totusi nu S-a aparat .Apoi s-a lasat dus la golgota ,a permis ca propiile Sale creaturi sa-L rastigneasca la cruce pe,Creatorul.Din gura Mantuitorului nu a iesit nici un cuvant de tanguiala ,nici un cuvant de amenitare.El a permis sa i Se faca toate acestea .

El a suportat bajocora ,dispretul,rusinea fara un cuvant de replica .Abia cand a fost atarnat intre cer si pamant ,cand a avut de suportat dureri corporale insuportabile ,Si-a deschis pentru prima data gura Ce fel de cuvinte a rostit ?A strigat dupa razbunare ?O,nu,ci auzim cuvintele miscatoare :"Tata iarta-i caci nu stiu ce fac!"

Aceasta a fost raspunsul Lui la tot ce i-au facut oamenii,El a fost bajocorit ,dar nu a replicat nimic ;a suferit dar nu a amenitat ,ci L-a rugat pe Tatal Sau pentru iertarea dusmanilor Sai .Ce Mantuitor ,ce Domn ,ce Miel al lui Dumnezeu. Samanta Buna


Niciun comentariu: