~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 16 aprilie 2011

BENEFICIILE DARNICIEI


"Sa va aduceti aminte de cuvintele Domnului Isus ,care Insus a ziz :este mai ferice sa dai decat sa primesti " .(Fapte 20:35)

Dumnezeu este multumit cand copiii Sai impartasesc din binecuvantarile materiale si altora,dar el vrea ca ei s-o faca dintr-o inima plina de recunostinta si
din motive curate .Nu trebuie sa fie generosi numai pentru a castiga atentia altora sau pentru a-si satisface eul. Darnicia nu trebuie sa fie facuta "cu parere de
rau sau de sila ,caci pe cine da cu bucurie il iubeste Dumnezeu" (2Corinteni 9:7)


D.L.Moody in cartea sa:Nestemate de fiecare zi ",a spus ca in urma marelui incendiu din Chicago in 1871 s-a dus la New York pentru a solicita fonduri pentru victimele focului.Cand a sosit ,a fost prezentat unui om bogat ,despre care i s-a spus ca este deosebit de generos .Impresionat de marele nevoi din chicago,el i-a dat lui Moody un cec cu o sima importanta de bani .


Dupa aceea,i-a dat lui Moody adresele altor oameni bogati din acea zona ,care au dat si ei sume importanta de bani .Cand Moody a vrut sa plece ,a strans mana omului si a facut urmatorul comentariu:" Daca veti trece intr-o zi prin Chicago , va rog sa ma cautati. Am sa fac totul sa va intorc binefacerea". Omul a raspuns : "Domnule Moody ,nu ma astepta .fa ceea ce ti-ai propus primului om cu care te vei intanli."

Comentand experenta, Moody a spus:"N-am sa uit niciodata remarca aceea .Avea aureola Samariteanului milos".Omul acela era dadatorul pe carei-l iubeste Dumnezeu. Miscat de nevoile altora ,el da cu bucurie pentru a le alina suferintele.Putem fi siguri ca el a beneficiat cel mai mult ,deoarce Domnul Isus a spus: "Este mai bine sa dai decat sa primesti". El a primit cea mai mare binecuvantare! -R.W.D.




"

Niciun comentariu: