"Dumnezeul pacii sa va sfinteasca El insusi pe deplin; si: duhul vostru, sufletul vostru, si trupul vostru, sa fie intregi, pazite, fara prihana la venirea Domnului nostru Isus Hristos. Celce
v-a chemat este credincios, si va face lucru acesta. (1Tesaloniceni 5:23-24)
"Simon ,caruia i-a pus numele Petru;"(Marcu 3:16)
Intr-o galerie de arta din Europa sunt expuse, una langa alta, prima si ultima dintre lucrarile unui mare artist. Prima este foarte neprelucrata si plina de imperfectiuni; ultima este o capodopera.
Contrastul ne arata rezultatele unei instruiri si practici indelungate. Aceste doua nume sunt ca cele doua picturi.
"Simon"il prezinta pe pescarul neslefuit din Galileea, cu toata iutimea, ignoranta si imprefectiunea sa."Petru" il infatiseaza pe apostolul din Fapte si din Epistole, stanca ferma si neclintita, omul cu mare putere;
in fata elocventei lui pline de Duhul Sfant se pleaca mii de inimi mandre, clatinate asemenea copacilor padurii inaintea furtunii; sufletul bland si delicat, ale carui cuvinte cad ca o binecuvantare; nobilul martir marturisind despre moartea Domnului Sau.
Studiati ambele imagini comparativ, pentru a vedea ce poate face harul pentru un om.
Nu este greu sa iei trandafir, crini, fucsii si flori dintre cele mai neasemuite si sa faci din ele aranjamente de o mare splendoare; dar sa iei bureni, iarba moarta, frunze uscate, rupte, calcate in picioare si flori ofilite si sa faci lucruri fermacatoare din asemenea materiale, acesta este cel mai sever test al dibaciei.
N-ar fi greu sa iei un inger si sa-l antrenezi pentru un mesager glorios. Dar sa iei un astfel de om ca Simon sau ca Saul sau ca John Newton sau ca John Bunyan si sa faci din el un sfant sau un mare apostol-acela este testul puterii:
Totusi aceasta a facut Domnul Cristos si continua sa faca de atunci. El ia materialul de cea mai slaba calitate - dispretuit si lipsit de valoare, adesea privit drept paria de catre oameni - si, cand Si-a terminat lucrarea plina de har, vedem un sfant mai alb ca zapada. Sculptorul a vazut un inger in piatra aspra, innegrita, respinsa si aruncata deoparte; dar, cand oamenii au vazut piatra din nou, Iata! era un inger format din acel bloc de piatra.
Domnul Cristos ne poate lua asa cum suntem, plini de asperitati si neslefuiti, si, in mainile Sale, vietile noastre vor creste in puritate si farmec, pana cand, la sfarsit El ne va prezenta in fata tronului desavarsiti, fara defecte.{J.R.Miller}
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu