~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 11 februarie 2019

IN MANA LUI DUMNEZEU,RAUL INTENTIONAT DEVINE UN BINE POTENTIAL




























"Voi, negresit,  v'ati gandit sa-mi faceti rau: dar Dumnezeu a schimbat raul in bine, ca sa implineasca ceeace  se vede azi, si anume, sa scape viata unui popor in mare numar. 

Fiti dar fara teama, caci eu va voi hrani, pe voi si pe copiii vostri."Si i-a mangaiat, si le-a imbarbatat inimile." (Geneza :5o 20-21)

                                                        Iosif Fiul lui Iacov
                            Absolvent onorific al Universitatii Loviturilor Grele
                             Director al Efortului Global de salvare a Umanitatii
                                                              A reusit!

Cum? Cum a reusit sa infloreasca in valtoarea tradegediei? Nu este nevoie sa facem speculatii. Dupa aproximativ douazeci de ani,  rolurile s-au inversat, Iosif devenind cel puternic, iar frati lui, cei lipsiti de putere. Ei au venit la el cu frica.

Le era frica sa nu se razbune pe ei si sa ii arunce in groapa facuta de el. Dar Iosif nu a facut acest lucru. Si in cuvintele rostite de el gasim sursa inspiratiei lui.

"Voi ati planuit impotriva mea ce este rau, Dar Dumnezeu a planuit aceasta spre bine, ca sa tina in viata un popor numeros, asa cum face astazi."(Gen. 50:20)

In mana lui Dumnezeu, raul intetionat devine un bine potential. Iosif s-a tinut strans legat de aceasta promisiune care i-a sustinut viata. Povestea vietii lui nu ascunde sub o spoiala insalatoare prezenta raului.

Dimpotriva. Sunt vizibile pretutindeni pete de sange, urme de lacrami. Inima lui Iosif a fost taiata pe viu de pietrele lipsei de loialitate si ale nedreptatii. Cu toate acestea, Dumnezeu a rascumparat din nou si din nou suferinta lui.

Haina sfasiata a devenit una regala. Groapa a devenit un palat. Familia dezbinata a imbatrinit impreuna. Actiunile gandite sa-l distruga pe slujitorul lui Dumnezeu au reusit sa-l intareasca in cele din urma.

"Voi ati planuit impotriva mea ce este rau", le-a spus Iosif, folosind un verb care in evreieste are sensul de "a tese" sau "a urzi"  "Voi ati tesut ca sa faceti rau, le spunea el, dar Dumnezeu a retesut totul spre bine."

Dumnezeu, Marele Tesator. El intinde ata si alege culorile, imbina impletiturile invechite cu fire catifelate, durerile cu bucuriile. Nimic nu este in afara puterii Sale. Orice rege, orice tiran, orice vreme si orice molecula se supun poruncii Lui.

El contina sa teasa de-a lungul generatiilor si in tot acest timp creeza un model. Satana tese la randul sau; dar Dumnezeu tese din nou. Si Dumnezu, Marele Ziditor. Aceasta este semnificatia cuventelor lui Iosif:"Dumnezeu a planuit aceasta spre bine ca sa...

Dar priviti-L pe Marele Ziditor la lucru. El a curatat molozul, a facut o fondatie stabila si a consolidat prin grinzi cladirea, pana cand haosul din Geneza 37:24 (" acestia... l-au aruncat intr-un put") devine
biruinta din Geneza 50:20 ("ca sa tina in viata un popor numeros")

Dumnezeu este Marele Tesator, Marele Ziditor. El a rascumparat viata lui Iosif. Poate sa rascumpere si viata ta? {MAX LUCADO}


Niciun comentariu: