~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 15 februarie 2019

REGULA DE COMPORTAMENT


























"Ca niste buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi sa slujeasca altora dupa darul care l-a primit."((1 Petru 4:10)
"...un fareseu L-a rugat sa pranzeasca la el. El a intrat si a sezut la masa." (Luca 11:37)

Domnul nostru nu I-a fost rusine sa fie  musafirul  vamesilor si al pacatosilor, dar nu a respins nici invitatiilor  celor bogati si influienti. El era gata sa mearga oriunde avea ocazia de a face un bine, chiar si la reuniuni sociale sau la vreo cina unde participa un public mai numeros.

Bineinteles, putem sa-I urmam exemplu; insa trebuie sa citim putin mai departe si atunci vom vedea ca El folosea intotdeauna aceste oportunitati ca pe niste ocazii de a face bine.

Putem sa mergem in orice loc unde avem posibilitate de a face datoria de mesageri ai lui Dumnezeu fata de alte suflete.  Nu ar trebui sa ne luam niciodata pauza de la datoria noastra de crestini; trebuie sa fim intotdeauna slujitorii Domnului Cristos, gata sa ducem  binecuvantarile Sale si altora.

Trebuie sa ne asiguram, inainte de a accepta vreo invitatie de a merge undeva, ca Stapanul nostru are
o misiune acolo. Apoi, atunci cand mergem, trebuie sa ne folosim ocazia pentru a face un bine cuiva care se afla acolo.

Domnul Cristos nu S-a dus niciodatain locuri de distractie ca acelea unde sunt ispititi sa mearga tinerii din zilele noastre.

" E bine sa merg la teatru sau sa particip  la o serata?"  Ei bine poti merge acolo in calitate de crestin?  Poti sa-L marturisesti pe Domnul Cristos acolo?  Poti sa le vorbesti altora despre El?  Poti cere binecuvantarea Sa asupra mersului tau acolo?  Poti sa te duci acolo ca mesagerul Sau, fiind sigur ca El este Cel care te trimite?

Este timpul sa incepem sa ne uitam la toate aceste lucruri cu foarte mare sinceritate si deschidere. Daca suntem crestini, ni se cere sa fim crestini sapte zile pe saptamana si pretutindeni .

Apoi, ni se mai cere  sa fim intotdeauna crestini la datorie. Un tanar preot, care fusese mustrat de episcopul sau pentru un anumit comportament necorespunzator cu slujba lui, a cautat sa se scuze spunand ca nu era in timpul serviciului.

Episcopul i-a raspuns: "Un preot nu nu este niciodata in afara serviciului!" Acest lucru este adevarat pentru fiecare crestin, chiar si pentru cel mai umil. Oriunde mergem, noi Il reprezentam pe Stapanul nostru.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: