~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 28 ianuarie 2019

COSTA MULT SA FII CRESTIN!


























"Totusi, El suferintile noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca El este pedepsit, lovit de Dumnezeu si zmerit.

Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre.Pedeapsa, care ne da pacea, a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti."(Isaia 53:4-5)



Viata crestina este cea mai scumpa dintre toate. Costa mult sa fii crestin! De altfel ,viata crestina are intr-adevar o mare valoare si, tocmai fiindca este asa de valoroasa, cere un pret asa de mare.

 A fi crestin nu inseamna sa ne conducem dupa gusturile si gandurile noastre, ci dupa modelul desavarsit: Domnul Isus.

"Sa ne uitam tinta la Capetenia si Dasavarsirea credintei noastre, adica la Isus, care ,pentru bucuria care-I era pusa inainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea si sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.(Evrei 12:2)

O adevarata purtare crestineasca se infaptuieste numai daca ne lasam in mana Maituitorului, ca sa ne conduca El potrivit voii Sale. Iata de ce este asa de scumpa o astfel de purtare.

Viata crestina este asa de scumpa ca ea costa chiar jertfirea noastra insine. Destoiniciile si talentele (darurile) pe care ni le-a incredintat Dumnezeu nu trebuie sa le intrebuintam numai in slujba intereselor noastre, ci sa le punem la dispozitia Mantuitorului. Suntem noi gata sa facem acest lucru.?

Dumnezeu vrea sa aiba si timpul nostru. El nu Se multumeste sa-I dam dimineata si seara cateva minute de liniste, de rugaciune si de citire a Bibliei, Nu El cere tot timpul nostru. Suntem noi gata sa-I stam la dispozitie in orice clipa, daca El ne cere aceasta?

Si locul in care traim trebuie sa-l punem la dispozitia Domnului, daca vrem sa urmam pe Mantuitorul cu adevarat.
Pentru ca sa staruim in urmarea Domnuli Isus pana in ultima clipa de pe pamant,  avem nevoie de ceva mai mult decat de ceea ce suntem noi in stare sa dam: trebuie sa avem pe Insusi Mantuitorul.

"Caci stiti ca nu cu lucruri peritoare,  cu argint sau cu aur, ati fost rascumparati din felul desert de vietuire pe care-l mosteniserati dela parinti vostri, ci cu sangele scump al lui Hristos Mielul fara cusur si fara prihana."(1 Petru 1:18-19) {Dumitru Cornilescu}

Niciun comentariu: