~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 18 februarie 2019

UMBLAREA IMPLICA ACTIUNE


























        
 " ca niste alesi ai lui Dumnezeu, sfinti si prea iubit, imbracati-va cu o inima plina de indurare, cu bunatate, cu smerenie, cu blandete, cu indelunga rabdare."Coloseni3:12)
       " Astfel dar, dupa cum ati primit pe Hristos Isus, Domnul, asa sa si umblati in El."Coloseni2:6) 

Daca L-am primit pe Domnul Hristos inauntrul inimilor noastre, viata noua va manifista cunoasterea Sa intima prin umblarea in credinta cu El. Umblarea implica actiune. Religia noastra nu se limiteaza la timpul de rugaciune personala.

Trebuie sa punem in practica ceea ce credem. Daca cineva umbla in Hristos, actioneaza asa cum a actionat  Hristos. Fiindica  Hristos este in el,  in speranta, dragostea, bucuria si viata lui, el este o reflectare a imaginii Domnului Isus.

Oamenii spun despre el: " Este  ca invatatorul lui; traieste cu Isus Hristos." Umblarea inseamna progres."Asa sa si umblati in El".

Pasiti din har in har. Alergati inainte pana cand ajungeti la cel mai inalt grad de cunoastere pe care o poate atinge cineva in Preaiubitul. Umblarea imlpica continuitate.  Trebuie sa ramanem permanent in Isus. Cat de multi crestini cred ca trebuie sa inceapa si sa termine ziua in tovarasiea lui Isus, dar pe timpul zilei isi dau inima lumii!

Aceasta nu este umblare.Trebuie sa fim intotdeauna cu El, calcand pe urmele Sale si facand voia Sa.Umblarea implica si obisninta. Atunci cand vorbim despre umblare si conversatia unui om, intelegem prin acesta obiceirurile si caracterul constant al vietii sale.

Daca ne bucuram uneori in Hristos, si apoi Il uitam ,daca Il chemam uneori, si apoi Il parasim, nu inseamna ca suntem obisniti cu El. Nu umblam in El.Trebuie sa ne tinem strans de El, sa ne prindem de El, si sa nu-L lasam sa plece niciodata; trebuie sa traim in si prin El."Dupa cum ati primit pe Hristos Isus, Domnul, asa sa si umblati in El"

Persevereaza in acelasi fel in care ai inceput. Daca  la inceput Isus Hristos a fos temelia credintei, izvorul vietii, principiul actiunilor tale si bucuria sufletului tau, lasa-L sa fie pana la sfarsitul vietii,-
acelasi cand umbli prin vale umbrei mortii, dar si cand vei inta in bucuria pregatita pentru poporul lui Dumnezeu. Duh Presfant, ajuta-ne sa ascultam acest precept ceresc.{C.H.SURGEON}

Niciun comentariu: