~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 15 septembrie 2022

"SA ALERGAM CU RABDARE"


 Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei  noastre, adica la Isus, care pentru bucuria care-I era pusa inainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea, si sade la dreapta scaunului de domnieal lui Dumnezeu.(Evrei 12:2)

A alerga "cu rabdare" este un lucru foarte dificilde facut. Insusi cuvantul ''alergare" sugereaza absenta rabdarii, sau o nerabdare de a ajunge la tinta.

Totusi deseori noi asociem rabdarea cu a sta culcat sau a sta pe loc. Ne gandim la ea ca la un inger care pazeste patul celor neputinciosi. Si totusi nu credem ca rabdarea pe care o poate avea un om neputincios este cel mai greu de atins.

Exista un alt fel de rabdare care cred ca este mai greu de obtinut - rabdarea care alearga .A sta culcat in timpul unei perioade de mahnire adanca, sau a fi linistit dupa o cadere finaciala, cu siguranta ca implica o mare tarie, dar eu cunosc ceva care sugereaza si mai multa tarie-

puterea de a contiuna  sa lucrezi dupa o cadere, puterea de a continua sa alergi cu o inima grea, si puterea de a-ti implini indatoririle zilnice  cu o durere adanca in duhul  tau . Acesta este cristic!

Multi dintre noi  am putea sa ne ocupam de durerea noastra fara lacrami, numai daca ni s-ar permite sa facem asa in particular.

Totusi ceea ce este asa de dificil este ca majoritatea dintre noi suntem chemati sa ne manifestam rabdarea  nu in pat, ci in plina strada, ca sa vada toti.

Suntem chemati sa ne ingropam necazurile nu intr-o inactivitate  odihnitoare, ci intr-o slujire activa- la locul nostru de munca, cand facem cumparaturi, sau cu ocazia diferentilor evenimente  sociale. - contibuind la bucuria altor oameni.

Nici o alta modalitate de a ne ingropa necazurile nu este atat de dificila ca aceasta, pentru ca este intr-adevar ceea ce se intelege prin a alerga "cu rabdare".

Draga Fiul al omului, aceasta a fost felul Tau de rabdare. A fost si asteptare si alergare in acelasi timp-  asteptand  tinta finala, fara ca intre timp sa lucreze mai putin.

Te vad in Cana Galileii , transformand  apa in vin ca sa nu se strice bucuria ospatului de nunta. Te vad in pustiu, hranind multimile cu paine, pur si simplu pentru a satisface o nevoie temporala..

Totusi in tot acest timp ,Tu purtai o durere adanca- neimpartasita sau graita. Alti pot sa ceara un "curcubeu ...in nor" (Geneza 9:13) , dar eu as cere si mult de la Tine. 

Fa-ma, in norul meu , un curcubeu care aduce bucurie pentru altii. Rabdarea mea va fi desavarsita numai cand va lucra in via Ta. { George  Matheson}

Niciun comentariu: