~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 31 august 2023

"DOMNUL CRISTOS NU POTE FI ASCUNS"


                                               "....n-a putut sa ramana ascuns."Marcu 7:24)

          "... Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana lasfarsitul veacului. Amin . (Matei 28:20)

Faima Domnului Cristos ajunsese mult prea departe in toata tara pentru ca El sa poata calatori undeva fara a fi recunoscut. Fara indoiala ca infatisarea si comportamentul Sau era ceva care-L deosebea de alti oameni si care Il revela de indata.

Trebuie sa fi fost o blandete rara pe fata Sa -- revarsarea marii iubiri a inimii Sale. Nu era niciun nimb deasupra chipului Sau, asa cum Il infatisiaza artistii in picturile lor; totusi ,trebuie sa fi fost o scanteie a harului , care L-a descoperit inimilor triste si flamande.

De fapt, Domnul Cristos nu poate fi niciodata ascuns cu adevarat. El nu poate fi mult timp in vreun loc din lumea aceasta si, totusi, prezenta Lui sa nu fie recunoscuta. Poti sa tii ascunse florile ca ele sa nu fie vazute, insa in curand mireasma le va desvalui ascunzatoarea.

La fel  si farmecul vietii si iubirii Mantuitorului vor marturisi intotdeauna cand El este aproape.Cand El intra  intr-oinima umana , nu poate fi ascuns deoarce imediat DuhulSau incepe sa inspitre toate cuvintele , actiunile si viata noului urmasi al Domnului Cristos  

Cand El intra intr-o casa, nu poate fi ascuns mult timp, deoarece casa aceea este schimbata - desartaciunea lumeasca, amaraciunea si pacatul cedeaza loc rugaciunii si laudei, duhul de dragoste si blandete, puritatii si sfintenei. 

Cand El intra intr-o comunitate nu poate sa ramana ascuns.Povestirile despre lucrarea misionara ilustreaza acesta. Insultele populate de canibali sunt transfrmate in asezari cu oameni tematori de Dumnezeu si iubitori de oameni. Domnul Cristos Isi va revela intotdeauna prezenta in lumea aceasta.

Acelasi lucru este adevarat  si cu privire la ucenicia credincioasa. Un crestin Nu poate ramane ascuns. Daca dragostea Domnului Cristos este in inima lui, oamenii din jurul lui o vor cunoaste foarte curand.O vor vede in compartamentul sau, in caracterul sau, in felul in care Il cinsteste pe Dumnezeu , in modul in care ii trateaza pe semenii lui.Cand un om isi ascunde religia ,inseamna ca nu are prea mult din ea. Adevarata religie raspandeste in jur mireasma si lumina.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: