~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 14 august 2023

"PURTATI-VA IN CHIP VREDNIC DE EVANGHELIE"


 "si sa cunoasteti dragostea lui Hristos, care intrece orice cunostinta, ca sa ajungeti plini de toata plinatatea lui Dumnezeu. Iar a Celui ce prin puterea care lucreaza in noi, poate sa faca mai mult decat cerem sau gandim noi.(Efeseni 3 :19-20)

Cuvantul "purtati-va" nu se refera numai la vorbire, ci la intregul curs al vieti si purtarii noaste in lume. Cuvantul grecesc semnifica actiunile si privilegiile cetateniei. Astfel, ca cetateni ai noul Ierusalim , suntem chemati sa devenim Evanghelii pentru Hristos.

Ce fel de purtare este aceasta? In primul rand, Evanghelia este foarte simpla. Asadar crestinii ar trebui sa fie simpli si umili in obiceiuri. Manierile noastre, vorbirea noastra, imbracamintea si intreaga noastra purtare ar trebui sa oglindeasca simplitatea care este frumusetea sufletului.

Evanghelia este intru totul adevarata. Este aur fara arama, si viata crestinului va fi lipsita de valoare si stralucire fara diamantele adevarului. Evanghelia este o Evanghelie ne infricata .Ea proclama cu indrazneala adevarul, fie ca le place oamenilior, fie ca nu. 

Noi trebuie sa fim la fel, credinciosi si cutezatori. Dar Evanghelia este si foarte blanda. Observati spiritul  Fondatorului ei: "Trestia franta n-o va zdrobi" (Isaia 42:3)

Unii oameni, care marturisesc a fi crestini, sunt ai lui Hristos. sunt mai aspridecat taisul sabiei; asemenea oameni nu sunt ai   lui Hristps.

Sa cautam sa-I castigam pe ceilalti prin blandetea cuvintelor si a actiunilor. Evanghelia este foarte iubitoare. Este mesajul unui Dumnezeu al iubirii pentru un neam cazut si ratacit.

Ultima porunca a Domnului Hristos catre ucenici Sai a fost: "Sa va iubiti unii pe altii; cum v'am Eu ,asa sa va iubiti si voi unii pe altii."(Ioan 13 :34)

Oh ,daca sfintii ar avea o unitate mai reala, mai iubitoare, si o compasiune mai mare pentru sufletele celor cazuti !Nu trebuie sa uitam  ca Evanghelia este sfanta. Ea nu scuza niciodata pacatul : il iarta,numai prin rascumparare. 

Daca vietile noastre vor semana Evangheliei, trebuie sa ne ferim, nu numai de pacate mari, ci si de orice lucru care aduce o umbra asupra conformitatii noastre cu Hristos.

De dragul Sau, de dragul nostru, si de dragul celorlalti, trebuie sa ne luptam zide zi sa ne purtam intr-un chip vrednic de Evanghelie.{CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: