~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 1 mai 2023

"A FOST INALTAT IN SLAVA."


 "Si fara indoiala, mare este taina evlaviei... Celce a fost aratat in trup  a fost dovedit neprihanit in Duhul, a fost vazut de ingeri, a fost propovaduit printre Neamuri, a fost crezut in lume, a fost inaltat in slava.(1 Timotei 3:16)

L-am vazut pe iubitul nostru Domn in zilele in care a fost pe pamant, umilit si indurerat, "fiindca a fost ...dispretuit  si parasit de oameni; om al durerii obisnuit cu suferinta"" Isaia 53 : 3)

El, a carui stralucire era ca lumina zorilor, a purtat un vesmant de durere peste hainele Sale zilnice: rusinea si reprosurile I-au fost vesmintile.

Totusi acum, de vreme ce pe lemnul blestemat a triumfat asupra puterilor intunericului, credinta noastra Il va vedea pe Rege intorcandu-se "din Edom ...in haine rosii (Isaia 63:1) imbracat in splendoarea victoriei.

Cat de glorios trebuie sa fi fost in ochii ingerilor cand un nor L-a rapit din ochilor muritorilor si El s-a inaltat la cer.

 Acum El poarta slava cu care L-a imbracat Dumnezeu inainte de intemeierea  pamantului, dar mai poarta inca o slava - slava pe care a castigat-o in batalia impotriva impotriva pacatului, a mortii si a iadului.

Ca Biruitor, El poarta coroana de slava..Ascultati cantarea  care i se aduce in cer! Este o cantare noua: "vrednic este Melul care a fost junchiat " (Apoclipsa 5:12) , fiindca El ne-a rascumparat pentru Dumnezeu" (versetul 9)

El poarta slava unui Mijlocitor  care nu poate da gres, a unui Print care nu poate fi infrant, a unui Biruitor  care a invins orice dusman, a unui Domn care a castigat inima fiecarui supus.

Domnul Isus poarta toata slava pe care o poate oferi cerul, toata lauda pe care i-o pot aduce zecile de mii si mii de mii de ingeri.

Mintea ta limitata nu poate cuprinde maratia slavei Sale; totusi cand cand va cobori pe norii cerului insotit de toti sfintii  ingeri, vom vedea toata aceasta stralucire: "va sedea pe scaunul de domnie al slavei Sale (Matei 25:31)

O, ce splendoara va fi in slava Sa! Va bucura inimile tuturor copiilor Sai. Si momentul acela nu va fi sfarsitul laudei noastre, fiindca  vesnicia va rasuna de laudele Sale.

"Scunul Tau de domnie, Dumnezeule  este vesnic" Psalmul 45: 6)  Cititorule, daca vrei sa te bucuri de slava viitoare a Domnuli Hristos, trebuie sa-L slavesti incepand de acum. Faci asa ceva?{CHARLES H.SPURGEON}

Niciun comentariu: