~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 29 mai 2023

DUMNEZEU ESTE CREDINCIOS


"Caci adevarat va spun, cata vreme nu va trece cerul si pamantu, nu va trece o iota sau o frantura de slova din Lege, inainte ca sa se fi intamplat toate lucrurile. (Matei 5:18 )

Cristos S-a referit aici in primul rand la promisiunile si profetiile Vechiului  Testament. Sunt mii de flori pe pomi primavara care nu vor deveni roade niciodata ;  insa in pomul Vechiului Testament, nici o floare nu este pierduta. 

Impliniraea exata a profetiei este o dovada de necontestant  a crestinismului. Insa asigurarea data de aceste cuvinte se refera, de asemenea la fiecare promisiune a Scripturii. 

Nici cea mai mica dintre aceste nu-l va desamagi pe cel ce se increde in ele. "Tot ce spune El nu se poate sa nu se intample." Fiecare promisiune pe care a facut-o Dumnezeu o va implini cu siguranta.

Ori de cate ori gasim un cuvant divin, putem sa ne tinem de el cu convingerea deplina, stiind ca ne tinem de o stanca ce nu  poate fi clatinata.

"Pot  sa se mute muntii, pot sa se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine si legamantul Meu de pace nu se va clatina, zice Domnul, care are mila de tine.

Acest lucru este adevarat si cu privire la amenintareile divine impotriva pacatului. Niciuna dintre acestea nu va esua sa se indeplineasca fata de cei care resping cuvintele de har si mila ale lui Dumnezeu.

Domnul Cristos a spus: "Cine crede in Fiul are viata vesnica"; si acel cuvant se va dovedi adevarat pentru orice om care-l primeste. Insa in aceeasi fraza El a mai spus: "dar cine nu crede in Fiul nu va vedea viata, ci mania lui Dumnezeu ramane peste el. Si-acest cuvant va fi implinit la fel de sigur ca si celalalt . 

In aceste zile, cand atat de multi oameni trateaza cu superficilitate Cuvantul lui Dumnezeu, este bine sa ne fixam adanc mintile noastre ca orice spune Dumnezeu in Sfanta Scriptura spune cu autoritate- ca promisiunile Sale sunt la fel de sigure ca propia-I eternitate si ca fiecare afirmatie a Sa este absolut irevocabila.

"Doar cuvinte" , spunem noi uneori, ca si cand cuvintele ar fi ireale si lipsite de substanta; insa cuvintele lui Dumnezeu sunt mai reale si mai pline de substanta chiar decat  cei mai grandiosi munti ai Pamantului {J.R.Millier}

Niciun comentariu: