~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 5 mai 2023

CAMPUL DE ACASA


 "El , cel dintai, a gasit pe fratele sau Simon, si i-a zis: "Noi am gasit pe Mesia" care , talmacit insemneaza Hristos) Si l-a adus la Isus. Isus l-a privit, si i-a zis: Tu esti Simon, fiul lui Iona; tu te vei chema Chifa", ( care talmacit, insemneaza Petru. A doua zi Isus a vrut sa Se duca in Galilea si a gasit pe Filip. Si i-a zis: Vino dupa Mine." Filip era din Betsaida, cetatea lui Andrei si a lui Petru.(Ioan 1:41-42-43)

Nimeni nu i-a zis lui Andrei sa mearga dupa fratele sau; a fost impulsul propiei lui inimi, care l-a trimis atat de repede in aceasta misiune a iubirii, dupa ce L-a gasit el insusi pe Domnul Cristos. 

Invatatura este evidenta. cineva a spus: " Ghiar si un caine caruiea i s-a vindecat piciorul va aduce alti caini care schiopateaza la omul care a fos bun cu el. Cineva care a fost vindecat de o boala isi va aduce toti prietenii suferinzi la medicul care la tamaduit. 

Sufletul tau a fost mantuit. Jur imprejurul tau sunt aceia ale caror suflete inca sunt pierdute, asa cum ai fost si al tau pana cu putin timp in urma. Pe cati i-ai adus la Isus? Crezi ca poti ridica maini curate, libere de sangele sufletelor, daca nu incerci cu toata convingerea sa aduci pe altii la Cristos?

Observati ca Andrei si-a -si adus propriul frate, iar cuvintele arata ca celalalt barbat - Ioan - si adus fratele, doar ca Andrei a fost mai rapid. Asadar, casa este locul unde trebuie sa incepem. Totusi, lucru curios, ea este ultimul loc in care multi dintre noi vorbesc despre Cristos. 

Vechiul proverb spune astfel: " Nevasta pantofarului este intotdeauna cel mai prost incaltata." 

Adesea propia casa a predicatorului sau a invatatorului este aceea care primeste cele mai mici benificii si binecuvantari din mesajul lui de dragoste sau din viata si influienta sa crestina. 

In mod sigur, cei care-ti sunt cei mai dragi sunt cei pretiosi de acasa; asadar, du-te la ei prima data, daca vreunul dintre ei este nemantuit, si incearca sa-i aduci la Salvatorul tau, ca si ei sa poata gasi ceea ce ai gasit tu.

Bineinteles, nu te vei opri la cei de acasa; lasa cercul sa se largeasca, pana cand influienta ta ajunge cat se poate de considerabila. 

Insa nu-ti trece casa cu vedera, pe cei care iti sunt cei mai apropiati si mai dragi, in timp ce iti intinzi  mainile spre paganii din China sau din Africa, sau chiar treci gardul ca sa-ti salvezi vecinul de alaturi. Aceasta este o gresala pe care o fac unii oamenii.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: