~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 8 mai 2023

SEMANAND PENTRU ETERNITATE


 "Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradalegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El si prin ranile Lui suntem tamaduiti. (Isaia 53 5) 

Va vedea rodul munii sufletului Lui si se va inviora. Prin cunostinta Lui Robul Meu cel neprihanit va pune pe multi oameni  intr-o stare dupa voia lui Dumnezeu, si va luaasupra Lui povara nelegiuirilor lor. (Isaia 53-11)  

Cine secera primeste o plata si strange rod pentru viata vesnica...(Ioan4:36)

Aceia care lucreaza pentru lumea aceasta, adesea nu sunt rasplatiti; insa cei care fac lucrarea lui Dumnezeu sunt siguri de o plata buna si de o recolta glorioasa. ...Insa rasplata facerii de bine este viata, iar bucuria este sigura si iertena. 

Crestinul trebuie adesea  sa faca o munca istovitoare. Semanatul este adesea facut cu lacrami, dar seceratul  intotdeauna este facut cu bucurie.

Domnul Cristos Insusi a descoperit ca semanatul este greu si dureros , dar nu Ii pare niciodata rau pentru pretul care l-a platit aici.

Un profet din vechime, vorbind despre necazurile si suferintele din viata Domnului Cristos , spuneaa: Va vedea rodul munci sufletului Lui si Se va inviora" 

Stand acum pe tron si vazand milioane de rascumparati care merg acasa in slava, toti mantuiti prin suferintile Sale. El nu regreta niciodata ca a dat un asemenea pret pentru rascumpararea lor, ci Se bucura si este sastifacut cu rasplata pe care o primeste.

La fel va fi si cu toti urmasii Sai, carora Ii se permite sa sufera, intr-un fel sau altul, pentru a-i aduce acasa pe cei pierduti. Plata va compesa de mii de ori toate sacrificiile si costul. Nici o lucrare reala pentru Domnul Cristos n-a fost freodata in zadar. 

Pe pamant sunt aruncate multe seminte care mor in sol; insa orice samanta a adevarului ceresc ,care este semanata cu credinta si udata cu lacrami, va rasari undeva, canva, sub forma unei plante a dreptatii.

Se poate ca nu va creste intotdeauna asa cum a sperat, unde a sperat si nici cand a sperat semanatorul; totusi nici un cuvant viu al lui Dumnezeu nu poate muri.

Ar trebui sa observam ce fel de plata le ofera Dumnezeu seceratorilor Sai. El nu le plateste in aur si argint, ci in viata - viata eterna.

Se poate ca cei care lucreaza pe campurile de secerisi ale lui Dumnezeu nu devin bogati, din perspectiva oamenilor, insa ei devin mai bogati , mai maturi si mai sfinti in multumire spirituala.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: