~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 20 mai 2023

"O IUBIRE VESNCA !"

 

"Dumnezeu nu este om ca sa minta. Nici fiu al omului ca sa-I para rau. Ce a spus oare nu va face? Ce a fagaduit El nu va implini? (Numeri 23 19)

"Binecuvantat sa fie Dumnezeu , Tatal Domnului nostru Isus Hristos, Parintele indurarilor si Dumnezeul orcarei mangaieri, care ne mangaie in toate necazurile noastre, pentruca prin mangaiere cu care noi insine suntem mangaiati de Dumnezeu, sa putem mangaia pe cei ce se afla in vreun necaz.!(2Corinteni 1:3-4)

Este bine pentru noi sa stim ca,  in toate schimbarile vietii, exista Cineva care nu poate fi afectat de schimbarea,

 Cineva cu o inima mereu tanara. Cineva care nu face riduri odata cu varsta. Orice altceva se schimba sau  este in schimbare . Soarele insusi isi pierde din putere odata cu trecerea timpului. Lumea imbatrineste. Cerurile si pamantul vor trece in curand, vor pieri si se vor invechi ca o haina.

Dar ezista Cineva nemuritor, care are ani nesfarsiti, in care nu exista nici-o umbra de schimbare.

Incantarea pe care o simte marinarul pasind pe uscat dupa multe zile de plutire se aseamana cu satisfactia crestinului care, prin toate schimbarile vietii sale tumultoase, paseste cu picioarele credintei pe acest adevar.

                          "Eu sunt Domnul, Eu nu ma schimb"

Stabilitate pe care o ofera ancora vasului cand gaseste ceva de care sa se prinda se aseamana cu stabilitatea crestinului, care isi prinde speranta de acest adevar glorios.  Cu Dumnezeu "nu este schimbare , nici umbra de mutare" (Iacov 1:17)

Oricare ar fi fost atributele Lui in vechime, sunt neschimbate si acum. Puterea Lui, intelepciunea Lui, dreptate Sa si adevarul Sau, sunt neschimbate.

El a fost totdeauna adapostul poporului Sau,"un loc de scapare in ziua necazului "Naum 1:7) , si El este inca Ajutorul lor. El este neschimbat in dragostea Sa. Si-a iubit poporul cu "o iubire vesnica "(Ieremia 31:3)

Ii iubeste si acum ca intotdeauna, si cand toate lucrurile pamantesi vor pieri ca o umbra in ultima batalie, dragostea Lui va fi inca " ca din sanul zorilor" (Psalmul 110:3)

Pretioasa este asigurarea ca El nu se schimba! Roata providetei se invarte, dar exul ei este dragoste vesnica.   

 "Moarte si schimbarea ne lovesc mereu, Omul se trece, si secoalele-apun . Dar indurarea  vesnicului Dumnezeu . Spre cer  croieste al iubiri drum.     {CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: