~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 12 mai 2023

"EL[...] VA LUA MIEII IN BRATE"


 "Iata Domnul Dumnezeu vine cu putere , si porunceste cu bratul Lui. Iata ca plata este cu el, si rasplatirile vin inaintea Lui.  El Isi va paste turma ca un Pastor , va lua mieii in brate, ii va duce la sanul Lui , si va calauzi bland oile care alapteaza.(Isaia 40 10-11)

Bunul Pastor are o multumie de oi in turma Sa. Unele sunt puternice in Domnul, in imp ce altele sunt slabe in credinta. Totusi El le ingrijeste pe toate la fel. Cel mai slab miel Ii este la fel de drag precum cea mai puternica oaie .

Mieii tind sa ramana in urma, sa se rataceascas i sa oboseasca. Totusi,  Pastorul ii pazeste de aceste pericole  purtandu-i inbrata. El vede ca sufletele nascute din nou , ca si mieii tineri, sunt gata sa piara, si le hraneste pana cand se intaresc.

Vede ca mintile slabe sunt gata sa lesine si sa moara, de aceea la mangaie si le reinnoieste puterile. El ii aduna pe toti  micutii, fiindca voia Tatalui este ca niciunul sa nu piara.

Ce ochi atent trebuie sa aiba ca sa-i  vada pe toti , ce inima buna ca sa-i ingrijeasca pe toti, ce brat puternic si intins ca sa-i adune pe toti! 

In timpul vietii Sale pe pamant, El a adunat pe toti cei slabi . Acum ca locuieste in ceruri, inima Lui iubitoare se apleaca spre cei sfiosi si umili, spre cei slabi si supusi ,  spre cei fricosi si neputinciosi de jos.

Cat de bland m-a luat in brate pe mine - La El , la adevarul Lui,  la sangele Lui , la dragostea Lui, la biserica Lui! Cu mare har, El m-a constrans  sa vin la El

De la convertirea mea, m-a adus adesea acasa din ratacire, si m-a imbratisat din nou in bratele Sale vesice.

Ce este cel mai bine este ca El face totul singur, personal.  El nu trimite un delegat in locul Lui, ci ia asupra Sa salvarea si pazirea celui mai nevrednic slujitor. Cum as putea sa-L iubesc indeajuns, si sa-L slujesc cu vrednicie? As vrea sa-L proslavesc "pana la marginile pamantului". (Mica 5:4)

Totusi, ce poate face neputinta mea pentru El?  Marele Pastor, adauga o indurare la indurarile Tale: o inima care sa te iubeasca sa te iubeasca cu adevarat, asa cum ar trebui.{CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: