~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 15 mai 2023

" DOMNUL...ZILNIC NE POARTA POVARA."

 

"Iata ce mai gandesc in inima mea, si iata ce ma face sa mai trag nadejde : Bunatatile Domnului nu s'au sfarsit si indurarile Lui nu sunt la capat, ci se inoiesc in fiecare dimineata. Si credinciosia Ta este atat de mare! (Plangerile Lui Ieremia 3:21-22,23)

Domnul Isus ne da intotdeauna. El nu-si retrage mana nicio clipa. Uleiul nu se termina pana cand paharul nu este plin de da peste el 

El este un soare care straluceste mereu. El este mana care cade in fiecare zi peste tabara. El este stanca din pustie, din care izvoreste apa vietii. Ploaia harului Sau nu se opreste niciodata; raul bunatatii Sale curge mereu, si izvorul iubirii Lui nu seaca niciodata.

Asa cum Regele nu poate muri, nici harul Sau nu poate inceta. In fiecare zi Ii culegem fructele, si in fiecare zi ramurile Sale se apleaca asupra noastra, incarcate cu roadele indurarii.

Saptamana Lui are sapte zile de sarbatoare, si anul Sau are un ospat in fiecare zi.  Cine s-a intors de la usa Lui nebinecuvantat?

Cine s-a ridicat flamand de la masa Lui, sau de la inima Lui neiubit? Indurarile Lui  "se innoiesc in fiecare dimineata" (Plangeri 3:23), si se improspateaza in fiecare seara.

Cine ar putea numara binefacerile Lui, cine ar putea intocmi lista binecuvantarilor Sale? 

Fiecare graunte de nisip care cade din clepsidra timpului contine miliarde de binecuvantari. Aripile orelor noastre sunt acoperite cu agintul bunatatii Sale si cu aurul afectiunii Sale.

Raul timpului aduce nisipul de aur al privilegiilor Sale din muntii vesniciei. Stelele nenumarate sunt memoriale ale nenumaratelor binecuvantari." Cine ar putea sa numere pulberea lui Iacov, si sa spuna numarul unui sfert din Israel "? (Numeri 23 :10).

Cum ar putea sufletul meu sa-L preamareasca pe Cel  "care zilnic ne poarta povara" (Psalmul 68:19 si care "te incununeaza cu bunatate si indurare (Psalmul 103 :4)

Oh limba nenorocita, cum ai putea sa taci? Trezest-te , te rog, fiindca astfel nu vei mai fi slava mea,  ci o rusine. "Desteptati-va, alauta si harfa! Ma voi trezi in zori de zi" (Psalmul 108 :2)  {CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: