~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 29 aprilie 2022

"STATI PE LOC SI VETI VEDEA IZBAVIREA V-O VA DA DOMNUL"


                                                                                                                                                                                  "Stati pe loc si veti vedea izbavirea pe care v-o va da Domnul."(Exodul 14:13)

Aceste cuvinte contin porunca lui Dumnezeu adresata credinciosului care trece prin mari incercari si are extraordinare greutati.

El nu poate da inapoi si nu poate merge inainte. Este legat de mana stanga si de cea dreapta. Ce sa faca acum? Cuvantul Domnului pentru el este "stati pe loc".

Este spre binele lui sa asculte cuvantul Domnului in asemenea vremuri, fiindca sfatuitori rai vin si ei cu sugestii. disperarea sopteste: punete jos si mori; renunta la tot".

Dar Dumnezeu ne da curaj si, chiar in cele mai rele timpuri, ne putem bucura de dragostea si credinciosia Lui.

Lasitatea spune:  " retrage-te;intoarcete la calea lumii.  Nu poti sa joci rolul crestinului; este prea greu. Parasete-ti princiipile !   "Insa, oricat de mult va incerca Satana sa te insele, nu poti cadea in cursa daca esti copil al lui Dumnezeu.

Porunca Lui divina te-a sfatuit sa mergi  " din putere in putere(Psalmul 84:7)    si asa vei face,  si nici moarte, nici viata nu te vor intoarce. 

Daca esti chemat sa stai pe loc  o vreme, acest lucru iti va reinnoi puterile pentru o mai mare inaintare.

Nechibzuinta striga: "Fa ceva! Misca-te !  Este o prostie sa stai si sa astepti". Trebuie sa faci ceva numaidecat.Trebuie sa faci ceva, credem noi, in loc sa ne uita la Domnul, care va face totul nu doar ceva. 

Ingamfarea se lauda " daca marea este in fata ta, paseste in ea si asteapta o minune". Dar credinta nu asculta de Ingamfare, nici de Disperare, nici de Lasitate, nici de Nechibzuinta, ci asculta porunca Domnului, "stati loc".

Luati pozitia unui om corect, gata de actiune, asteptand oridinile viitoare, ascultand voios si rabdator vocea conducatoare. 

Nu va trece mult si Dumnezeu iti va spune , asa cum i-a spus lui Moise "spune copiilor lui Israel sa porneasca inainte."(Exod 14 :15) { CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: