~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 15 aprilie 2022

LA PICIOARELE CRUCII


 "Cand a fost chinuit si asuprit, n'a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la macilarie,si ca o oaie muta inaintea celor ce o tund: n'a deschis gura." (Isaia 53:7)  "Tata iarta-i cu nu stiu ce fac!"(Luc23:34)

Aici ajungem la muntele suferintelor Rascumparatorului nostru si ar trebui sa ne descoperim capetele in reverenta sfant in timp ce stam in tacerea iubirii uimite si privim la El pe crucce.Multe ganduri ne vor veni in minte in timp ce contemplam scena aceasta.

Ce lucru ingroztor este pacatul, daca ispasirea lui a necesistat o asemenea jertfa! Sa continuam sa pacatuim fara grija, cand vedem ce a suferit Mantuitorul nostru pentru a ne salva de pacatele noastre?

Ce dragoste minunata trebuie sa fie in inima lui Dumnezeu care sa-L determine sa-Si de Fiul sa indure o asemenea moarte pentru a-i mantui pe pacatosi!

Ce valoare trebuie sa in sufletele omenesti, sub toata ruina pacatului, incat Domnul Isus sa fie gata sa-Si jertfeasca astfel viata Lui pretioasa si glorioasa pentru a-i rascumpara pe cei pierduti!

Ce model avem aici pentru noi toti ! Crucea inseamna Isus dandu-Se pe Sine pentru a binecuvanta si mantui pe altii.

Cu cat ne uitam mai mult pe noi insine si traim pentru altii, cu atat mai aproape ajungem de exemplul Domnului Cristos. Cum sa ne mai plangem de micile noastre privatiuni si sacrificii  indurate de dragul altora?

Crucea ,unde Domnul Cristos a dat totul, ar trebui sa ne faca sa ne rusinam chiar si de mentionarea vreunui lucru mic pe care l-am facut sau l-am suferit pentru cineva.

Pe vremea aceea, crucificarea era un asemenea  stigmat, acoperea intr-atata de ocara numele cuiva, incat omul care murea astfel era ingropat pentru totdeauna in rusine. El ramanea  umplut de dezonoarea in memoria oamenilor.

Insa Domnul Isus, in loc de a fi acoperit si doborat pe veci de cruce in apele intunecate ale rusinii, a inaltat crucea insasi la slava, ea ajungand sa reprezinte astazi simbolul sperantei,al victoriei, al binecuvantarii si al bucuriei oriunde a ajuns Evanghelia.{J.R.Miller}

"Domnul a gasit cu cale sa-L zdrobeasca prin suferinta ... Dar dupace Isi  va da viata ca jertfa pentru pacat, va vedea o samanta de urmasi,va trai multe zile si lucrarea Domnului va propasi in manile Lui.(Isaia 53:10)

Niciun comentariu: