~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 16 aprilie 2022

MORMANTUL GOL


 "Veniti de vedeti locul unde zacea Domnul;si duceti-va repede de spuneti ucenicilor Lui ca a inviat dintre cei morti. Iata ca El merge inaintea voastra in Galilea;acolo il veti vedea. Iata ca v'am spus lucru acesta." (Matei 28 :6-7 )

Trebuie sa fi fost o misiune plina de bucurie pentru ingerii care au fost trimisi sa slujeasca la mormantul Rascumparatorului, ca sa dea piatra la o parte, sa faca de straja la mormantul gol si sa le spuna vestile bune ucenicilor care au venit cu inimi atat de apasate .

Mesajul a fost unul de mare bucurie. Isus, pe care prieteni Sai Il credeau mort, era din nou viu, pentru totdeauna. El fusese in mormant, insa acum nu mai era acolo.

Mormantul gol are multe voci glorioase. In primul rand, el ne spune ca Isus murise in realitate. El a fost ingropat acolo, chiar in acel loc.

Capul Sau a fost asezat acolo, iar picioarele Sale aici . Iata ca sunt hainele de ingropaciune, panzeturile fine de in, cu care maini gingase L-au infasurat. Aici chiar in acest loc, este stergarul care I-a acoperit fata.

Uitati-va la acest loc si intipariti-l bine in minte, fara a uita vreodata  ca El a murit cu adevarat. Acest fapt este important, deoarece de el depinde acceptarea voastra de catre Dumnezeu.

Insa, priviti din nou. Mormantul este acum gol. El era aici, dar acum nu mai este, pentru ca a inviat. Mormantul este gol. Iata hainele de ingropaciune, insa trupul nu e de gasit.S-a dus Mormantul gol ne vorbeste , deci de inviere.

Moartea nu L-a nu putut tine pe Cristos. El si-a rupt legaturile si a cucerit puterea mormantului. Acest lucru este important, deoarece un Cristos mort nu ne-ar fi putut salva. Daca nu ar fi inviat, cum ar fi stat pentru noi inaintea lui Dumnezeu?

Cum ar fi El ajutorul nostru in slabiciune , sprijinul nostru in incercare,Mangaietorul nostru, Prietenul nostru, daca tarana Lui s-ar mai afla inca in mormant?

Asa dar El este viu pentru a mijloci pentru noi, sa ne ajute ,sa ne mantuiasca.Un alt adevar pe care mormantul gol ne face sa-l intelegem este ca toti cei care au adormit in Isus vor invia asemenea Lui.

Cuvantul nostru pretios din Scriptura spune:" Caci daca credem ca Isus a murit si a inviat, credem si ca Dumnezeu va aduce  inapoi ,impreuna cu Isus.pe cei ce au adormit in El" Sa invatam , deci sa privim prin mormant la viata de dincolo.{ J. R. Miller}

Niciun comentariu: