~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 11 aprilie 2022

PURTAREA CRUCII


 "Isus ducandu-Si crucea a ajuns la locul zis al "Capatinii" care in evreieste se numeste Golgota,unde L-au rastignitsi impreuna cu El alti doi: unul de o parte si altul de alta,iar isus la mijloc. ( Ioan 19:17-18)

La inceput n-a fost nimeni care sa-L ajute pe Isus sa-si poarte crucea; desi era sleit de puterii din cauza lipsei de odihna si din cauza ranilor de pe trupul Sau sfasiat de bici, ba inca si mai mult din cauza chinului nespus prin care trecuse, mai trebuia sa-Si poarte crucea, pana cand trupul Lui a cedat.

Dar trebuie sa ne amintim ca, pe cand Isus Isi purta crucea singur, nu a purtat-o pentru El Insusi, ci pentru noi. El a indurat rusinea si durerea si Sa clatinat sub ingrozitoarea povara , ca sa ne poata elibera de sub povara blestemului pacatului.

Ioan botezatorul a spus, cand Isus a trecut pe langa el, la inceputul lucrarii Sale: "Iata Melui lui Dumnezeu  care ridica pacatul lumii!(Ioan 1:29)

Noi putem spune aceleasi cuvinte cand Il vedem pe Isus purtandu-Si crucea. Acesta face El .Nu lemnul in sine a reprezentat povara; adevarata povara pe care a purtat-o Isus in ziua aceea a fost muntele pacatelor noastre.

Aceasta L-a sleit de puteri si L-a facut sa Se impedice pe cale, aceasta a stors din El strigatele si lacramile din Getsimani si de la Calvar.

Putin mai tarziu S-a prabusit sub povara si atunci soldatii l-au obligat pe un trecator sa Il ajute.Dupa aceea scena s-a delurat astfel - Isus si Simon  din Cirena au purtat crucea impreuna - Isus in fata purtand capatul greu, iar Simon, in spate purtand capatul mai usor.

Aici din nou, imaginea este foarte sugestiva in doua privinte: trebuie sa impartim crucea cu Cristos inainte de a fi salvati; aceasta inseamna ca trebuie sa ne aceptam locul cu El, sub cruce , si sa-L urmam.

Apoi putem privi imaginea si din alt unghi si Il  vedem pe Isus ajutandu-i pe ai Lui sa-si poarte crucile. Fiecare cruce  pe care trebuie sa o purtam are sub ea si umarul Sau si El intotdeauna poarta capatul mai greu.

Fiecare credincios trebuie sa fie capabil sa poarte orice cruce Impreuna cu Isus. Nici o povara pe care o purtam cu El n-ar trebui sa ne zdrobeasca.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: