~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 9 aprilie 2022

ACEASTA ESTE DRAGOSTEA !


 "Noi rataceam cu totii ca niste oi, fiecare isi vedea de drumul lui; dar Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor.(Isaia 53:6)"Si sa cunoasteti dragostea lui Hristos care intrece orice cunostinta...(Efeseni 3:19)

Dragoste Domnului Hristos, in tot farmecul, plinatatea, maretia si credinciosia ei, depaseste cunostinta omeneasca. Ce limba poate descrie dragostea neintrecuta, incomparabila,pe care o are fata de copiii oamenilior.

Este atat de vasta si nemarginita incat asemenea unei randurele care atinge apa din zbor dar nu se scufunda,cuvintele noastre descriptive ating doar suprafata, nu adancurile. Bine a spus poetul: 

"Oh dragoste, abis de neinteles!" ,fiindca dragostea Domnului Hristos este nemasurata si insondabila; numeni nu-i poate atinge fundul. 

Inainte sa avem o idee lamurita despre dragoste Domnului Isus, trebuie sa-I intelegem slava anterioara din inaltimea cerului si incarnarea pe pamant, in adancurile rusinii.

Dar cine poate vorbi despre maiestatea Domnului Hristos?  Pe tronul cerurilor era Dumnezeu din Dumnezeu. Prin El a fost facute cerurile si toata ostirea lor.

Bratul Sau atotputernic a sustinut stelele. Lauda heruvimilor si serafimilor Il inconjura in fiecare clipa corurile slavite ale universului cantau neincetat in fata tronului Sau.

El domnea peste intreaga Sa creatie, Dumnezeu atotputernic, binecuvantat pentru totdeauna.(Romani 9:5)

Cine poate descrie inaltimile slavei Sale de atunci?  Si cine poate spune cat de jos a coborat?  Nu a fost deajuns sa devina Om, a devenit Om al durerii. 

A venit ca sa sangereze, sa moara si sa sufere  - foarte mult pentru El , Fiul lui Dumnezeu; dar sa  sufere  - o agonie nemasurata - sa indure o moarte  rusinoasa, parasit de Tatal Sau - este o dragoste care te face sa inmarmuresti de uimire.

 Aceasta este Dragostea! Intr-adevar este o dragoste  "care intrece orice cunostinta".  Fie ca aceasta dragoste sa ne umple inimile de recunostinta, si sa ne aiute sa-i manifestam practic puterea.{CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: