~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 31 ianuarie 2022

ROAGA-TE PANA-L CREZI PE DUMNEZEU


 "Du-te ", i-a zis Isus, "fiul tau traieste". Si omnul acela a crezut cuvintele, pe care i le spusese Isus,si a pornit la drum. (Ioan 4:24) Orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti... (Marcu 11: 24)

Cand esti confruntat cu o situatie care necesista rugaciune imdiata, roaga-te pana-L crezi pe Dumnezeu- pana cand poti sa-I multumesti cu toata inima si cu toata sinceritatea pentru raspuns.

Daca nu vezi  imediat raspunsul exterior, nu te ruga pentru el ca si cum este evident ca nu crezi ca Dumnezeu o sa-ti raspunda. 

Acest tip de rugaciune va fi un obstacol pentru tine in loc sa fie un ajutor. Si cand vei termina rugaciunea, vei observa ca ti-a scazut credinta sau ca s-a dus de tot. Impulsul pe care l-ai simtit ca sa te rogi astfel este clar de la tine si de la Satan.

Nu este rau sa mentionezi din nou inaintea Domnului in rugaciune situatia ta, daca El te face sa astepti raspunsul Lui, dar asigura-te ca te rogi intr-un fel care sa-ti arate credinta.

Niciodata sa nu te rogi intr-un fel care iti diminueaza credinta. Poti sa-I spui ca mai astepti ca inca crezi si de aceea Il lauzi pentru raspunsul Lui.Nimic nu-ti solidifica mai bine credinta decat sa fii atat de sigur de raspuns incat sa-i poti multumi lui Dumnezeu pentru el.

Rugaciunile care ne golesc de credinta nu recunosc promisiunile lui Dumnezeu din Cuvantul Sau,nici "Da"ul pe care El l-a soptit inimilor noastre.

Astfel de rugaciuni sunt numai exprimarea nelinistii inimii noastre, si nelinistea implica necredinta ca rugaciunile noastre vor fi ascultate. "Pe cand noi,fiindca am crezut, intram in odihna (aceea) (Evrei 4:3)

Tipul de rugaciune care ne goleste credinta, ia nastere deseori din concentrarea gandurilor noastre mai degraba asupra dificultatii problemei decat asupra promisiunilor lui Dumnezeu.

Avraam, ...El nu s-a indoit de fagaduinta lui Dumnezeu, prin necredinta, ci, intarit prin credinta lui, a dat slava lui Dumnezeu"(Romani 4:19-20 "Sa veghem si sa ne rugam, ca sa nu cadem in ispita"(Matei 26:41) sa nu facem rugaciuni care ne diminuiaza credinta. C. H. P.

Credinta nu este un simt, nu este prin vedere, nu este rationala, ci pur si simplu sa-L crezi pe Dumnezeu pe cuvant. Christmas Evans

Inceputul ingrijorarii este sfarsitul credintei, si inceputul adevaratei credinte este sfarsitu ingrijorarii. George Mueller

Niciodata nu vei invata credinta inconjurat de confort. Dumnezeu ne da promisiunile Sale intr-o ora linistita, pecetluieste legamintele noastre cu cuvinte mari si pline de indurarea, si apoi  Se da cativa  pasi inapoi, asteptand sa vada daca avem credinta. Apoi ingaduie sa vina ispititorul, si testul care urmeaza pare sa contrazica tot cea spus El. 

Aceasta este momentul cand credinta isi castiga cununa.     Acum e timpul sa privim in sus prin furtuna, si sa declaram printre marinarii care tremura infricosati: "am incredere in Dumnezeu ca se va intampla asa cum mi s-a spus"(Fapte 27:25) {IZVOARE IN DESERT}

Niciun comentariu: