~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 13 ianuarie 2022

DEPENDENTI DE PREZENTA LUI DUMNEZEU


 "... cei ce se incred in Domnul isi inoiesc puterea, ei sboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc.(Isaia 40:31) 

Ferice de cei fara prihana in calea lor, care umbla intotdeauna dupa Legea Domnului. Ferice de cei ce pazesc poruncile Lui, care-L cauta din toata inima lor.(Psalmul 119:1-2)

Umblatul nu ne produce niciun fel de placere, si cu toate acestea el reprezinta testul tuturor calitatilor noastre constante si trainice.

Sa "umbli si sa nu ostenesti" reprezinta cea mai mare masura posibila a puterii. Verbul a umbala este folosit in Biblie pentru a exprima caracterul unei persoane - "Ioan... pe cand privea pe Isus umbland, a zis: "Iata Mielul lui Dumnezeu !" (Ioan 1:35-36.

In Biblie nu exista nimic abstract sau obscur; totul este plin de viata si real. Dumnezeu nu spune: "Fii spiritual ", ci spune "Umbla inaintea Mea...(Ceneza 17:1)

Cand nu suntem sanatosi din punct de vedere fizic sau spiritual, intotdeauna  cautam placeri in viata. In viata fizica, lucrul acesta duce la eforturile noastre de a imita lucrarea Duhului Sfant; in viata emotionala,

el duce la obsesii si la nimicirea moralitatii noastre; iar in viata spirituala,  daca inisistam sa cautam doar placeri si sa zburam  "ca vulturii" (Isia 40:31) el va ducela nimicirea spiritualitatii noastre.

Faptul de a avea realitatea prezentei lui Dumnezeu nu este conditionat de vreo imprejurare sau vreun loc anume in care sa ne aflam, ci este conditionat doar de hotararea noastra de a-L pastra pe Domnul necurmat inaintea noastra.

Problemele noastre apar atunci cand refuzam sa ne punem increderea  in realitatea prezentei Sale. Experienta despre care vorbeste psalmistul - "De aceea nu ne temem chiar daca ...(Psalmul 46:2)

- o vom trai si noi odata ce ne vom bizui pe adevarul realitatii prezentei lui Dumnezeu, nu doar o simpla constientizare a ei, ci o intelegere a realitatii ei Atunci  vom exclama "El a fost aici tot timpul!"

In momentele critice din viata noastra, este necesar sa spunem in mod constant: O, Doamne, calauzeste-ma in cutare si cutare lucru."Bineinteles ca ne va calauzi,  si de fapt ne calauzeste deja! 

 Daca deciziile noaste de zi cu zi nu sunt in armonie cu voia Lui, El ne va atentiona, aducand in inima noastra un sentiment de retinere. Atunci va trebui sa stam in tacere si sa asteptam calauzirea prezentei Sale.{OSWALD CHAMBERS}

Niciun comentariu: