~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 29 ianuarie 2022

DUIOASA INDURARE A LUI DUMNEZEU


 "Iata ce mai gandesc in inima mea, si ce ma face sa mai trag nadejde: Bunatatile Domnului nu s'au sfarsit, Indurarile Lui nu sunt la capat, ci se inoiesc in fiecare dimineata.Si credinciosia Ta este atat de mare! (Plangerile Lui Ieremia 3:21-22-23) "...datorita duiosiei indurari a Dumnezeului nostru" Luca 1:78,KjV

Ce ne-am fi facut daca Dumnezeu nu ar fi indurator ? N-ar fi existat niciun suflet mantuit in aceasta lume.  Este o poveste despre un om care viseaza ca se afla pe un camp deschis, in bataia apriga a furtunii, si cauta inebuneste un un refugiu.

Vede o poarte o poarta pe care scrie "Sfintenie".  Se pare ca este un adapost inauntru si bate. Usa este dechisa de cineva in haine albe; dar nimeni, in afara de cei sfinti, nu poate fi lasat sa intre, iar el nu este sfant.

Se grabeste deci sa gaseasca adapost in alta parte. Vede o alta poarta si o incearca si pe aceea; dar deasupra ei scrie " Adevar", iar el nu este vrednic sa intre. Se grabeste la o a trea, care este Palatul Justitiei; insa usa este pazita de santinele inarmate si numai cei drepti pot sa fie primiti.

In cele din urma, cand aproape ajunge  la disperare, vede o lumina stralucind la o anumita distanta si se grabeste spre ea.

Usa sta larg deschisa si ingeri frumosi il intampina cu salutari de bucurie. Este casa indurarii. El este luat inauntru, isi gaseste refugiu din fata firtunii si este primit cu mare ospitalitate. 

Niciunul dintre noi nu poate gasi vreodata refugiu la nicio alta usa in afara de usa indurarii. Aici chiar si cel mai josnic pacatos poate gasi adapost vesnic; si nu doar un adapost rece, deorece indurarea lui Dumnezeu este "duioasa" .

Noi fugim pentru a gasi un adapost si il gasim. Zidurile puternice ii tin afara pe dusmanii care ne urmaresc si ele ne si adapostesc de toate furtunile.

Apoi pe masura ce incepem sa ne bucuram de siguranta noastra, invatam  ca suntem in interiorul unei case incantatoare, si nu doar al unui adapost sigur. Refugiul nostru este in insasi  inima lui Dumnezeu. 

Sanul niciunei mame n-a fost vreodata un adapost atat de calduros pentru propiul ei copil,cum este indurarea divina pentru toti cei care isi gasesc refugiul in ea. 

"Cel ce sta sub ocrotirea Celui Preainalt si se odihneste la umbra Celui Atotputernic...El te va acoperi cu penele Lui, si te va ascunde sub aripile Lui." Psalmul 91: 1,4, KJV{J.R.Miller}

Niciun comentariu: