~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 29 martie 2021

CRISTOS ESTE SINGURUL MIJLOCITOR

"Tot ce-Mi da Tatal, va ajunge la Mine ; si pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afara: caci M-am pogorat din cer ca sa nu fac voia Mea, ci voia Celui ce M'a trimes. Si voia Celui ce M'a trimes, este sa nu pierd nimic din tot ce Mi-a dat El, ci sa-l inviez in ziua de apoi."(Ioan 6:37-38,39

 " Isus i-a zis: Eu sunt, Calea ,adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine"(Ioan 14:6)"

O cale duce intotdeauna undeva.  Isus este calea de la pamant la cer si de  asemenea, de la cer la pamant. Prin El ajungem la Dumnezeu si prin El Dumnezeu vine la noi.

El este adevarata si unica scara ale carei picioare se sprijina pe pamant si al carei varf ajunge in insasi slava lui Dumnezeu. In umanitatea Sa, Isus Se pleaca spre cele mai de jos adancimi ale nevoii si suferintei. 

Daca ar fi fost numai Dumnezeu, si nu om, nu ar fi putut face aceasta. Intruparea a insemnat lasarea scarii jos, pana s-a proptit in vaile cele mai adanci. 

Acum nu mai exista niciun loc de rusine sau vina in aceasta lume, din care sa nu porneasca o scara a luminii, cu trepele sale, ducand in sus spre Dumnezeu si cer.

Pentru ca, in timp ce umanitatea Domnului Cristos aduce scara jos, in locurile pamantesti cu cele mai dureroase nevoi, divinitatea Sa poarta scara dincolo de stelele stralucitoare, in insusi  centru slavei lui Dumnezeu.

Pe o pagina a Noului Testament Il descoperim pe Isus pe cruce, murind in intuneric si rusine ,intre doi talhari.

Deschidem o alta pagina si Il vedem pe acelasi Isus in mijlocul stralucirii ceresti, avand  inca intiparite urmele ranilor, insa   incoronat cu slava. Priviti scara de la pamant la cer!

O scara este o cale  pe care sa te urci cu picioarele . Domnul Cristos este, asadar calea  prin care pacatosii pot sa iasa din pacatele lor si sa urce spre puritatea si binecuvantarea cerului.

Un lucru de remarcat in mod special este acela ca nu exista decat o singura calea. Cristos este singurul Mijlocitor. Putem intra in familia Tatalui numai prin El.

Harul poate veni la noi numai prin El.Prin urmare , nu exista nici o posibilitate de alegere a cailor; daca nu mergem pe aceasta singura cale, nu putem ajunge niciodata acasa.

Nu trebuie sa uitam nici faptul ca menirea unei cai esta de a se umbla pe ea. Noi trebuie sa ne punem picioarele pe aceasta scara si sa urcam treapta cu treapta, pana ajungem la treapta cea mai de sus, care va fi in cer.{J,R.Miller}

Niciun comentariu: