~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 6 aprilie 2021

DAR ACUM, HRISTOS A INVIAT DIN MORTI


                                   "Dar acum Hristos a inviat din morti..."(1Corinteni 15:20

"Cine va ridica para impotriva alesilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela, care-i socoteste neprihaniti! Cine-i va osandi ? Hristos a murit! Ba mai mult, El a si inviat, sta la dreapta lui Dumnezeu,si mijloceste pentru noi!

Intregul sistem al crestinismului se bazeaza pe faptul ca Hristos a inviat din morti, fiindca  " daca n-a inviat Hristos, propovaduirea noastra este zadarnica, si zadarnica este si credinta noastra  [...] voi sunteti inca in pacatele voastre"(1 Corinteni15: 14, 17)

Divinitatea lui Hristos este dovedita prin invierea Sa, de vreme ce El a fos  "dovedit cu putere ca este Fiul lui Dumnezeu, in ce priveste duhul sfinteniei, prin invierea mortilor."(Romani 1:4).

Daca El nu ar fi inviat, am fi avut dreptul sa ne indoim de dumnezeirea Sa. Mai mult inca, chiar  si suveranitatea lui Hristos depinde de invierea Sa. "caci Hristos pentru aceasta a murit si a inviat, ca sa aiba stapanire si peste cei morti si peste cei vii"(Romani 14:9

Din nou, indreptatirea noastra, aceasta binecuvantare a legamantului, este legata de victoria triumfatoare a lui Hristos asupra mortii si a mormantului, Fiindca El  " a fost dat din pricina faradelegilor  noastre, si a inviat din pricina ca am fost socotiti neprihaniti "( Romani 4:25)

Mai mult, nasterea noastra din nou este legata de invierea Sa, fiindca noi ne-am "nascut din nou, prin invierea lui Isus Hristos din morti la o nadejde vie" (1 Petru 1:3)

Si cu siguranta ca invierea noastra din morti  este legata de invierea Sa, fiindca "daca Duhul Celui ce a inviat pe Isus Hristos dintre cei morti locuieste in voi, Cel ce a inviat pe Isus Hristos din morti, va invia si trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Sau, care locuieste in voi"(Romani 8:11)

Daca Hristos nu a inviat, nici noi nu vom invia; dar daca El a inviat, atunci cei care au adormit in Hristos nu vor pieri, ci Il vor vedea pe Dumnezeul lor.

De aceea, panglica argintie a invierii  strabate binecuvantarile credintei, de la nasterea din nou la slava vesnica, si le leaga pe toate la un loc. 

Cat de important este, deci, acest fapt, si cat de mult se va bucura crestinul stiind ca, fara indoiala, "Hristos a inviat din morti". 

                                           "Fagaduintele s-au implinit,

                                      Lucrarea de rascumparare s-a incheiat, 

                                       Dreptatea si indurarea s-au unit,

                                     Caci Dumnezeu pe Fiul Sau a inviat

CHARLES H. SPURGEON

Niciun comentariu: