~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 19 martie 2021

TREBUIE SA INCEPEM CU FAMILIA


"Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu toata puterea ta .Si poruncile acestea, pe care ti le dau astazi, sa le ai in inima ta. Sa le intiparesti in mintea copiilor tai,si sa vorbesti  de ele cand vei fi acasa, cand vei pleca in calatorie, cand te vei culca si cand te vei scula.

Sa le legi ca un semn de aducere aminte la maini, si sa-ti fie ca niste fruntarii intre ochi.Sa le scrii pe usiorii casei tale si pe portile tale"(Deuteronom 6:5-6-7-8,9)"Povestiti copiilor vostri despre lucrul acesta, si copiii vostri sa povesteasca la copiii lor, iar copiii lor sa povesteasca neamului de oameni care va urma."(Ioel 1:3)

In felul acesta simplu, prin harul lui Dumnezeu, tara avea sa benicifieze intotdeauna de o marturie  vie a adevarului

-Prea iubitii Domnului treceau marturia Domnului si legamantul facut urmasilor lor, iar  acestia descedentilor. Aceasta este prima noastra datorie .Trebuie sa incepem cu familia. 

Cei nemantuiti trebuie cautati prin toate mijloacele "Iesi la drumuri si la garduri si pe cei ce-i vei gasi sileste-i sa intre,ca sa mi se umple casa."(Luca 14:23) trebuie cercetate, dar caminul este pe primul loc.Vai de cei care inverseaza ordinea Domnului.!

Datoria  noastra personala este sa-i invatam pe copiii nosti calea Domnului; nu putem trece aceasta responsabilitate asupra invatatorilor de Scoala duminicala, sau asupra altor ajutoare.

Ei ne pot asista, dar nu ne pot scapa de obligatia noastra sfanta; imputerniciti si sponsorii sunt instrumente nepotrivite cu aceasta situatie.

Mamele si tatii trebuie sa-si instruiasca familia in teama de Domnul,  ca si Avraam si sa vorbeasca copiilor lor despre lucrarile minunate ale Celui Prea Inalt. Invatatura parinteasca este o datorie naturala.

Cine ar putea sa urmareasca cu mai mare interes binele copilului, in afara de cei care sunt autorii fapturilor lor fizice?

Neglijarea instruirii copiilor este mai rea decat o nebunie. Religia in familie este necesara pentru familie insasi, pentru natiune si pentru biserica lui Dumnezeu.

Unul dintre cele mai efective mijloace de prevenire a necredintei si a erorilor doctrinare este instruirea copiilor in credinta.

Totusi, acest mijloc este cu totul neglijat. Parintii trebuie sa inteleaga importanta acestei chestiuni. Este o indatorie placuta sa vorbim fiilor si ficelor noastre despre Isus,si chiar mai mult, fiidca s-a dovedit o munca acceptata.

Dumnezeu a salvat copiii prin rugaciunile si prin povetele parintilor. Fie ca fiecare casa in care intrat Biblia sa-L  onoreze pe Domnul si sa primeasca zambtul Sau aprobator.{CHARLES H. SPURGEON

Niciun comentariu: