~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 8 martie 2021

RUGACIUNEA - BATALIA "IN LOCU ASCUNS"


 "Cautati mai intai imparatia  lui, Dumnezeu si neprihanirea Lui., si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Nu va ingrijorati dar  de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei.

Isus nu a spus:"Viseaza la Tatal tau care este in locul ascuns", ci: "...roaga-te Tatalui tau care este in locu lascuns..." Rugaciunea este un efort al vointei. 

Dupa ce am intrat in locul nostru ascuns si am inchis usa, lucru cel mai greu de facut este sa ne rugam. Nu reusim nicidecum sa ne aducem mintea in stare de buna functionare,si primul lucru cu care trebuie sa ne luptam sunt gandurile ratacitoare.

Marea batalie in rugaciunea particulara consta in depasirea acestei probleme a mintii noastre lenese si ratacitoare. Trebuie sa invatam sa ne disciplinam mintea si sa ne concentram asupra unei rugaciuni voite si deliberate.

Trebuie sa avem un loc de rugaciune ales cu grija, insa indata ce ajungem acolo, incepe aceasta pacoste a gandurilor ratacitoare, cand incepem sa ne spunem:Trebuie facut cutare lucru, si trebuie sa-l fac astazi."

Isus spune ca trebuie sa inchidem usa. Sa avem un timp de liniste tainica inaintea lui Dumnezeu inseamna sa inchidem in mod voit usa sentimentelor noastre si sa ne aducem aminte de El.

Dumnezeu este in ascuns, si El ne vede din "locul ascuns" - El nu ne vede asa cum ne vad alti oameni sau asa cum ne vedem noi insine.

Atunci cand traim cu adevarat "in locul ascuns", nu mai este cu putinta sa ne indoim de Dumnezeu. Devenim mai siguri de El decat de oricine altcineva si de orice altceva.

Intra in "locul  ascuns", si vei descoperi ca Dumnezeu a fost chiar in mijlocul imprejurarilor tale de zi cu zi. Deprinde-te sa implici pe Dumnezeu in orice aspect din viata ta. 

Daca nu vei invata sa deschizi usa vietii tale pe deplin, lasandu-L pe Dumnezeu in viata ta din prima clipa a fiecarei noi zile, vei actioana la nivelul gresit pe tot parcursul zilei.

Insa daca vei deschide larg usa vietii tale si te vei ruga "Tatalui tau care este in locul ascuns", orice lucru public din viata ta va purta ampreta trainica a prezentei lui Dumnezeu.{OSWALD CHAMBERS}

Niciun comentariu: