~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 15 martie 2021

STRALUCIND PENTRU CRISTOS


 "Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei sa vada faptele voastre bune, si sa slaveasca pe Tatal vostru, care este in ceruri.(Matei 5:16)

"...Eu sunt lumina lumii; cine Ma urmeaza pe Mine, nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii"(Ioan 8:12)

Fiecare crestin adevarat este o candela care straluceste in aceasta lume intunecata. Biblia vorbeste despre duhul omului ca fiind o candela a Domnului.

In starea noastra naturala, inainte de regenerare, suntem niste candele neluminate. Cu toate acestea  suntem candele capabile de a fi luminate, 

pentru ca Dumnezeu ne-a creat dupa asemanarea Sa, desi pacatul a stins flacara si ne-a lasat doar o licarire slaba neclara.

Insa nici chiar o mie de candele, daca nu sunt aprinse, nu pot lumina o camera intunecoasa. Deci cand Il prim pe Cristos in inimile noastre, Duhul Sfant atinge aceste candele cu flacara divina si ele incep sa straluceasca.

Astfel, fiecare credincios devine cu adevarat o candela a Domnului.

Trebuie sa ne amintim ca noi nu putem straluci niciodata prin noi insine; ca suntem lumina numai pe masura ce suntem luminati de viata Domnului Cristos in noi.

Trebuie sa lasam ca lumina noastra sa straluceasca; aceasta inseamna sa tinem fitilul ingrijit, astfel incat flacara sa fie intotdeauna stralucitoare.

Si mai trebuie sa mentinem ferestele vietii noastre curate, astfel incat razele sa se poata revarsa fara pedici.

De asemenea, trebuie sa ne asiguram intotdeauna ca avem rezerve de undelemn ca sa umplem candele din nou cand incep sa arda mai slab; 

acesta inseamna ca trebuie sa traim in comuniunea constanta cu Domnul Cristos, ramanand in El, ca intotdeauna sa ne  putem alimenta din plinatatea Sa.

Apoi, fiecare in propiul sau loc, trebuie sa daruim lumina altor vieti si sa facem micul loc din lumea care este in preajma noastra tot mai luminos si mai fericit prin iubire si har.

Marele far isi trimite razele pana departe pe mare, insa nu lumineaza spatiul de la baza lui. Unii oameni raspandesc lumina in departare, lucrand pentru pagani si facand fapte care aduc benificii lumii, dar nu aduc lumina in propiile familii si in vietile celor care sunt aproape de ei.

N-ar trebui sa fim astfel de lumini. In timp ce ne exercitam influenta cat mai departe posibil, ar trebui sa traim astfel incat sa fim o binecuvantate si pentru aceia care ne sunt cel mai aproape.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: