~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 2 ianuarie 2021

UN AN NOU SI VOM INTRA IN POSESIA LUI



"Tara pe care o veti stapani este o tara cu munti si vai, care se adapa din ploaia cerului; este o tara de care ingrijeste Domnul, Dumnezeul tau,si asupra careia Domnul Dumnezeul tau, are neincetat ochii de la inceputul pana la sfarsitul anului."(Deuteronom 11:11-12)

Astazi suntem in pragul necunoscutului.Inaintea noastra avem un an nou si vom intra in posesia lui. Cine stie de ce vom da? Ce experente noi ne vor iesii in cale? Ce nevoi vor mai apare?

In ciuda nesigurantei ce ne sta in fata avem un mesaj care ne mangaie si ne inveseleste de la Tatal nostru ceresc de care ingrijeste Domnul Dumnezeul tau; si asupra careia Domnul are neincetat ochii de la inceputul pana la sfarsitul anului.

Domnul este sursa noastra de aprovizionoare. In El sunt izvoare,fantani si rauri care nu pot fii oprite si nu vor seca niciodata. Celor care sunt ingrijorati Tatal ceresc le face o promisiune plina de indurare:

daca El este Sursa noastra de indurari, indurare nu ne va parasi niciodata.Nici o  arsita sau seceta nu pot seca raul ale carei  izvoare inveselesc cetatea lui Dumnezeu.(Psalmul 46:4)

Totusi tara pe care o vom lua in stapanire este o tara plina cu vai si cu muntii. Nu este peste tot ses si peste tot vale. Daca viata ar fi mereu linistita si regulata, plictisitorul banal ne-ar trage in jos.

 Avem nevoie de vai si de muntii. Muntii colecteaza apa de ploaie pentru sute de vai roditoare. Si la fel este si cu noi!

Greutatile pe care le intampinam pe munti ne conduc la tronul de har si aduc ploi de binecuvantare.Da, muntii, muntii reci si aparent neroditori ai vietii, de care ne miram si ne plangem, ei aduc ploile.

Cati oameni n-au pierit in vale pustiului, ingropati sub nisipul lui auriu, oameni care ar fi trait bine pe munti? 

Si cati n-ar fi fost ucisi de frig,distrusi de vant si devastati de roadele lor, daca n-ar fi fost muntii-impetuosi, abrupti,colturosi  si atat de greu de urcat.

Muntii lui Dumnezeu sunt o protectie binecuvantata pentru poporul Sau inpotriva vrasmasilor lor!

Nu putem vedea ce pierdere, ce necaz si ce incercari au loc. Trebuie doar sa ne incredem. Tatal vine aproape ca sa ne ia de mana si sa ne conduca astazi pe drumul nostru.Va fi un An Nou bun si binecuvantat! {IZVOARE  IN DESERT}

Niciun comentariu: