~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 14 ianuarie 2021

"BUNATATILE DOMNULUI NU S-AU SFARSIT"




         

                                "Incununezi anul cu  bunatatile Tale,.."(Psalmul 65:11)

"Bunatatile Domnului nu s-au sfarsit, si durarile Lui nu sunt la capat, ci se inoiesc in fiecare dimineata, Si credinciosia Ta este atat de mare ! (Plangerile Lui Ieremia 3:22-23)

"O,de ar lauda oameni pe Domnul pentru bunatatea Lui, si pentru minunile Lui fata de fiii oamenilor.''
(Psalmul 107: 8)

Tot timpul anului, in fiecare ora si in fiecare zi, Dumnezeu ne binecuvinteaza din belsug. Cand dormim si cand suntem treji, indurarea Lui ne insoteste .

S-ar putea ca soarele sa nu straluciasca, dar Dumnezeul nostru nu inceteaza  niciodata sa trimita raze de iubire copiilor Sai.

Ca un rau, indurarea Sa ne inconjoara intotdeauna cu o plinatate la fel de inepuizabila ca si natura Lui Ca si atmosfera care inconjuara mereu pamantul si sustine intotdeauna viata omului, bunatatea lui .

Dumnezeu inconjoara toate creaturile Sale. In ea, ei traiesc, se misca si supravietuiesc, ca in elementul lor. 
Asemenea soarelui de vara, care ne bucura cu razele sale mai calde si mai stralucitoare, asemenea raurilor  care se umfla dupa ploaie, asemenea atmosferei care este uneori mai proaspata, 

mai invioratoare si mai prietenoasa decat inainte, la fel este si indurarea lui Dumnezeu.
Si ea are orele ei de aur, zilele ei de surplus  cand Domnul Isi mareste harul in fata fiilor oamenilor.

Printre binecuvantarile Sale, zilele speciale de recolta sunt un anotimp special de belsug de indurare. Este gloria toamnei, prin care darurile providentei sunt depozitate din belsug.

Este anotimpul realizarilor, tinand seama de faptul ca tot ceea ce afost inainte a insemnat doar speranta si asteptare.

Mare este bucuria recoltei.Fericiti sunt seceratorii care isi umplu bratele cu darnicia cerului. Psalmistul ne spune ca recolta este incununarea anului. Cu siguranta ca aceste indurari regale asteapta multumiri regale!

Sa-i oferim multumiri prin expresii tacute de recunostinta. Fie ca sufletele noastre sa-si aminteasca si sa mediteze la bunatatea Domnului.

Apoi sa Il laudam, slavind si marind Numele Sau, din bunatatea caruia izvoreste orice indurare. Sa-L preamarim pe Dumnezeu punandu-ne darurile in slujba Sa.

O dovada practica de recunostinta este o multumire speciala oferita Domnului recoltei.
{CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: