~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 28 decembrie 2020

"...PANA AICI DOMNUL NE-A AJUTAT."


 " Samuel a luat o piatra pe care a pus-o intre Mitpa si Sen, si i-a pus  numele Eben-Ezer (Piatra de ajutor), zicand: "Pana aici Domnul ne-a ajutat."(1 Samuel 7:12)

Cuvantul "pana aici" este ca o mana care arata in directia trecutului. Fie ca este  vorba de douazeci de ani sau de saptezeci,"pana aici Domnul ne-a ajutat"!

 Prin saracie, prin bogatie, prin boala, prin sanatate, acasa , in straini, pe pamant pe mare in onoare,

 in dezonare in probleme, in bucurie, in incercari in triumf, in rugaciune, si in ispite, "pana aici Domnul ne-a ajutat!

Ne place sa privim un drum marginit de copaci. Este o incantare sa privesti de la un capat la celalalt, ca intr-un templu verde, cu coloane de trunchiuri si arcade din frunze; in acelasi fel, privind la anii care au trecut

din viata noastra, la ramurile de indurare de deasupra, si la coloanele de bunatate si credinciosie care ne-au purtat bucuriile.Nu sunt pasari care canta pe ramuri? 

Cu siguranta ca trebuie sa fie multe, si toate canta despre indurarea primita "pana aici".Dar cuvantul arata si inainte. 

Atunci cand un om inalta un oarecare semn si scrie "Pana aici", este clar ca nu a ajuns la sfarsit; mai este inca drum de parcurs. 

Mai multe incercari, mai multe bucurii, mai multe  ispite, mai multe victorii, mai multe rugaciuni, mai multe raspunsuri, mai multa truda, mai multa putere, mai multe lupte mai multe batalii, mai multe triumfuri;

apoi vine boala,batranetea, raul si moartea. Este gata acum? Nu! Mai este in inviere prin Isus,tronurile, harfele cantarile, psalmii hainele albe, fata  Domnului Isus, societatea sfintilor,slava lui Dumnezeu, plinatatea, vesniciei, infinatatea binecuvantarilor.

Oh,ai curaj credinciosule, si inalta-ti Eben-Ezer-ul cu incredere, fiindca Cel care te-a ajutat   " pana aici" te va ajuta si de acum inainte.

Citit sub lumina cerului,cat de slavit si minunat va  fi acest "pana aici" pentru ochii nostri recunascatori!

{CHARLES H . SPURGEON}

Niciun comentariu: