~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 29 iulie 2019

SIMPLA CREDINCIOSIE



"Iata cum trebuie sa fim priviti noi; ca niste slujutori ai lui Hristos, si ca niste ispravnici ai tainelor lui Dumnezeu."1 Corinteni 4:1)
"Incolo, fratii mei, tot ce este adevarat, tot ce este vrednic de cinste, tot  ce este drept,tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic primit, orice fapta buna, si orice lauda, aceea  sa va insufleteasca.
( Filipeni 4:8)
"...fiinca ai fost credincios in putinr lucruri, primeste carmuirea a zece cetati.(Luca 19:17)

Este remarcabil cat de multa importanta acorda Cuvantul lui Dumnezeu credinciosiei - simplei credinciosii. Dumnezeu nu cere de la noi lucruri mari, in afara de cazul cand misiunea noastra este aceea de a face lucruri mari.

El ne cere doar sa fim credinciosi in datoririle pe care le avem de indeplinit in zilele noastre obisnuite Aceasta inseamna sa facem totul cat de bine putem; sa slujim bine in feluritele relatii ale vietii in care ne gasim din cand in cand; sa rezistam eroic pe terenul nostru, impotrivindu-ne ispitei si continund sa-I fim loiali lui Dumnezeu;

si sa ne indeplinim misiunea, potrivit harului dat noua, folosindu-ne fiecare dar si talent pentru slava lui Dumnezeu si spre binele lumii. "Lumea incoroneaza "succesul" ; Dumnezeu incoroneaza "credinciosia "

Credinciosia in viata aceasta, spune Domnul Isus, ne ridica in locurile de autoritate in viata de apoi. prin urmare ,viata de aici este numai o punere la proba, pentru a se vedea ce anume suntem capabili sa facem. Este, la urma  urmei, un adevarat test pentru a se descoperi cui i se vor incredinta lucruri mai mari.
Viata autentica urmeaza sa inceapa in cealalta lume. Cei care se dovedesc credinciosi aici vor avea locuri de resonsabilitate in imparatia slavei. Faptul acesta ar trebui sa ofere o motivatie noua si puternica trairii noastre in aceasta lume.

Onoarea si slujirea noastra vesnice vor depinde de gradul de credinciosie de aici. Atat barbati, cat si femei spun adesea la finalul vietilor lor: "Daca as putea-o lua de la inceput acum cu toata experienta ce-am acumulat-o pana in prezent, mi-as putea trai viata mult mai bine. Ei bine, daca au fost credinciosi, acesta este exact lucrul care li se va permite sa-l faca in lumea viitoare .

O mama care a crescut multi copii a spus: "De-abia acum am ajuns sa invat cum sa educ copii .As face-o bine daca as putea s-o iau de la inceput."Daca ea a ajuns sa-si insusiasca acest lucru, atunci este tocmai ceea ce si-a dorit Domnul Cristos ca ea sa invete. Acum este pregratita pentru o slujire completa in imparatiea Lui.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: