~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 22 iulie 2019

CRESTINI RODITORI


























"Ramaneti in Mine, si Eu voi ramanea in voi. Dupa cum mladita nu poate aduce roada de la sine, daca nu ramane in vita, tot asa, nici voi nu puteti aduce roada, daca nu ramaneti in Mine.
Daca aduceti multa roada, prin aceasta Tatal Meu  va fi proslavit; si voi veti fi astfel ucenicii Mei."
(Ioan 15:4,8)

Ce este roada intr-un crestin? Stim ce inseamna roada in lumea naturala si ii cunoastem intrebuintarile; insa ce inseamna ea in lumea spirituala? Ea nu inseamna doar activitati crestine.
Adevaratele activitati, bine orientate, sunt roade.

Insa in zilele noastre, in care lucrarea este atat de laudata, exista pericolul sa omitem un alt gen de roada, care, cu siguranta, este la fel de esentiala ca si investirea energiei consacrate. In natura, roada face parte din ramura insasi, nu este independenta de ea.

Exista roade spirituale care fac parte din viata - cresterea in sfintenie si in asemanarea cu Domnul Cristos. Apostolul Pavel spune: "Roada Duhului este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare ,bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor ."

Foarte evident, aceste roade sunt asa cum se oglindesc in caracterul insusi. Tinta religiei Domnului Cristos nu este doar de a face lucratori din noi, de a ne trimite sa facem bine in lume, de a lupta improtiva raului, de a-i ajuta pe cei slabi, de a sluji celor aflati in necaz si suferinta.

Principala tinta este de a ne face pe noi buni, de a ne transforma  caracterul, de a produce in noi asemanarea cu Domnul Cristos. Atunci vom fi gata sa slujim.Trebuie sa fim roditori in orice fapta buna, dar, in acelasi timp, trebuie sa cautam sa fim roditori in calitatile unui caracter asemanator Domnului Cristos.

In natura, roadele pomului potolesc foamea oamenilor. Nici un pom nu isi consuma propiile roade; le lasa sa cada pentru cei care vin sa le adune. Aceasta sugereaza ca n-ar trebui sa fim egoisti in aducerea de roade. N-ar trebui sa cautam sa ne cultivam caracterul doar de dragul nostru.Telul nostru ar trebui sa fie sa producem ceva in vietile noastre pentru a-i hrani pe altii si pentru a binecuvanta lumea.

Pretutindeni in jurul nostru sunt inimi flamande. Sunt oameni care cauta intelegere si dragoste, oameni care tanjesc dupa mangaiere, oameni care  doresc sa fie mantuiti. Noi trebuie sa traim astfel, incat vietile noastre sa produca paine pentru acestia.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: