~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 12 iulie 2019

CREDINTA CRESTE IN TIMPUL FURTUNILOR


























"Atunci in strimtorarea lor, au strigat catre Domnul si El i-a izbavit din necazurile lor; a trimis  cuvantul Sau si i-a tamaduit si i-a scapat de groapa. O,de ar lauda oamenii pe Domnul pentru bunatatea Lui, si pentru minunile Lui fata de fiii oamenilor! (Pasalmul 107:19-20,21)

Credinta creste in timpul furtunilor. Acestea sunt doar cinci cuvinte mici, dar ce semnificatie  importanta au pentru cineva care a indurat furtuni amenintatoare ! Credinta este acea abilitate data de Dumnezeu care, atunci cand este exercitata, aduce nevazutul in plina lumina.

Se ocupa cu supranaturalul si face imposibilul posibil. Si da, creste in timpul furtunilor - adica ,ea creste in timpul perturbatiilor din atmosfera spirituala sunt conflictele cu elementele supranaturale, ostile.

Si tocmai in aceasta atmosfera de conflict credinta isi gaseste terenul cel mai fertil si creste cel mai repede spre maturitate. Copacii cei mai rezistenti nu se gasesc in adapostul des al padurii, ci in zonele deschise, unde vanturile din orice driectie trec peste ei.

Vanturile puternice ii indoaie si ii rasucesc pana capata o statura  gigantica. Acestia sunt copacii pe care ii cauta fabricantii de unelte, sa faca manere pentru uneltele lor, pentru ca lemnul lor este foarte rezistent.

La fel este si in lumea spirituala. Adu-ti, aminte cand vezi un om de o inalta statura spirituala, ca drumul pe care trebuie sa mergi ca sa umbli cu el nu este un drum pe care straluceste  tot timpul soarele si infloresc intotdeauna florile pe camp.

In schimb calea este o poteca abrupta,stancoasa si ingusta , pe care vanturile iadului vor incerca sa te doboare la pamant,si pe care stancile ascutita te vor taia, spinii iti vor sgaria fata, si serpii veninosi se vor tari si vor sasai peste tot in jurul tau.

Cale credintei este o cale de necaz si bucurie, de suferinta si mangaiere vindicatoare, de lacrami si zambete, de incercari si biruinte, de conflicte si triumfari, si de asemenea , de strimtorari, pericole, batai, persecutii, neintelegeri, tulburari si nevoi.

Si totusi , in toate aceste lucruri noi suntem mai mult decat biruitori, prin Acela care ne-a iubit."(Romani 8:37). Da, "in toate aceste lucruri"- chiar si in timpul furtunilor, cand vanturile bat cel mai tare - "noi suntem  mai mult decat biruitori".

Poti fi tentat sa fugi de incercarea grea a unei furtuni puternice de testare, dar mergi drept spre ea! Dumnezeu este acolo sa te intanleasca in mijlocului fiecarei incercari. Si el iti va sopti tainele Sale, care te vor scoate din incercare cu o fata radioasa si cu o credinta atat de invincibila incat toti deomoni iadului nu vor fi in stare s-o clatine.{ IZVOARE  IN DESERT}


Niciun comentariu: