~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 15 iulie 2019

REGULI DE STAPANIRE A MANIEI

























"Un raspus bland potoleste mania, dar o vorba aspra atata mania ."(Proverbe 15:1)
"Niciun cuvant stricat sa nu va iasa din gura;ci unul bun pentru zidire, dupa cum este nevoie,
ca sa dea har celor ce-l aud"(Efeseni 4:29)

Nu ucide! Pavel scrie: "Maniati-va si nu pacatuiti" (Efeseni 4:26) . Ce semnifica aceste cuvinte ale lui Pavel?  Nu lasa mania ta sa ajunga in punctul de a fi daunatoare. Nu-ti folosi cuvintele ca pe o arma sau ca pe un mecanism de control.

Este bine sa-ti exprimi emotiile intr-un mod sanatos, dar tinele in frau . Scopul tau trebuie sa fie rezolvarea problemei si intarirea relatiei, nu "reducere la tacere" si ranirea celeilalte persoane. Este usor oare?

Nu. Ai nevoie de o doza de puternica de bunatate. Cuvintele aruncate in gluma, pline de sarcasm, evlavie propie sau "indignare evlavioasa " ii ranesc pe oameni, uneori pentru totdeauna," Limba stricata zdrobeste sufletul! (Proverbe 15:4)

"Duhul doborat de intristare ,cine-l va ridica?" (Proverbe 18 :14" "Moartea si viata sunt in puterea limbii; oricine o iubeste, ii va manca roadele"(Proverbe 18:21)  Cuvintele pline de manie, odata dezlantuite, pot " aluneca pana in fundul maruntaielor ." (Proverbe 26:22.

Cuvintele tale pot trai in inima si amintirea cuiva si-l pot insoti pana la moarte. Noi spunem "piatra poate sa-mi distruga trupul, dar vorbele urate nu ma vor distruge niciodata.", dar nu este adevarat.

Un om poate muri dintr-un duh zdrobit, iar cel care a rostit cuvintele acelea poate trai cu regretul raului pe care l-a facut fara a mai avea sansa de a-l repara. Pe de alta parte, mania tinuta in frau nu este un pacat de care trebuie sa ne pocaim.

Asa ca invata sa faci diferenta intre mania pe care o simti si cuvintele pe care le rostesti.

Mania studiata cu atentie poate revela o informatie importanta despre schimbarile care trebuie facute.
Concetreaza-ti atentia asupra acestui fapt si cere-I lui Dumnezeu sa-ti arate ce trebuie schimbat la ceilalti, dar si in tine!{autor Bob GASS}


Niciun comentariu: