~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 5 iulie 2019

ACEASTA ESTE HARUL SI INDURAREA!



























"Sa ne apropiem dar cu deplina incredere de scaunul harului, ca sa capatam indurare si sa gasim har ,pentru ca sa fim ajutati la vreme de nevoie.(Evrei 4:16)

"...Caci El insus a zis: Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi." Asa ca putem zice plini de incredere:"Domnul este ajutorul meu, nu ma voi teme:"(Evrei 13: 5-6)


Ce este mai slab decat o trestie rupta, sau un fitil care fumega? Daca o rata salbatica se aseaza pe o trestie dintr-o mlastina sau dintru-un rau, trestia se va indoi. Daca cineva o atinge cu piciorul, se va rupe  sau se va infrange.

Orice adiere de vant care trece peste rau o misca incoace si incolo. Nu ne putem imagina nimic mai fragil sau mai slab, sau a carui existenta sa fie mai amenintata decat o trestie rupta. Ganditiva acum la un fitil care fumega - ce este el?

Este adevarat ca mai are o scanteie de viata. Totusi este aproape stins; rasuflarea unui copil il poate nimici. Nimic nu este mai precar decat existenta flacari lui. Testul nostru vorbeste despre lucrurile slabe, si totusi Domnul Isus spune despre ele" nu va frange o trestie rupta, si nici nu va stinge un fitil care fumega".

Unii dintre copiii lui Dumnezeu au fost facuti in stare sa infaptuiasca lucruri marete pentru El . Dumnezeu are Samnsoni care pot ridica portile Gazei  si le pot duce pana in varful dealului. El are cativa credinciosi cu inima de leu, dar majoritatea copiilor Sai sunt o rasa timida si fricoasa.

Sunt ca niste grauri, speriati de orice trecator; sunt ca o turma mica si inspaimantata. Daca vine ispita ,sunt gata sa lesine. Barcuta lor fragila se misca in colo si incoace impinsa de fiecare val; sunt purtati de vant  ca niste pasari de mare pe creasta valurilor.

Sunt slabi  fara putere, fara intelepciune si fara prevedere. Totusi, asa slabi cum sunt, si pentru ca sunt atat de slabi, fagaduinta aceasta ii priveste in mod special . Aceasta este harul si indurarea! Aceasta este iubirea si bunatatea !

Fagaduinta aceasta ne descopera compasiunea Domnului Isus - blanda, iubitoare si delicata. Nu trebuie sa ne temem niciodata de atingerea Sa. Nu trebuie sa ne temem ca vom auzi un cuvant aspru de la El.

Desi ne poate mustra pentru slabicunea noastra, El nu ne va dojeni niciodata. Trestiile rupte nu vor primi nicio lovitura din partea Lui, si fitilurile care fumega nu vor fi lovite de nici o privire incruntata. {CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: