~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 8 mai 2011

NU VA INGRIJORATI





"De aceea va spun:Nu va ingrijorati de viata voastra ,gandindu-va ce veti manca ,sau ce veti bea ;nici de trupul vostru ,gandindu-va cu ce va veti imbraca.

Oare nu este viata mai mult decat hrana,si trupul mai mult decat imbracamintea? (Matei 6:25)

Ca si crestini ,nu trebuie sa ne ingrijoram .Cu toate acestea ,ingrijorarea este unul dintre acele lucruri de care ne facem cu totii vinovati.Adeseori ne interesam de probleme care n-ar trebui sa ne preocupe .



Am citit undeva ca exista doua lucruri de care nu ar trebui sa ne ingrijoram niciodata .In primul rand ,nu trebuie sa ne ingrijoram de lucrurile pe care nu putem domina .Increditandu-le in mana Domnului in rugaciune ,ar trebui sa le lasam pe seama Lui .in al doilea rand ,n-ar trebui sa ne ingrijoram de lucrurile pe care le putem domina .Ar trebui sa incetam a ne mai ingrijora si ar trebui sa facem ce trebuie cu ele.



Hudson Taylor ,misionarul in china si fondatorul organizatiei misionare Overseas Missionary Fellowship ,a da un sfat intelept :"Sa renuntam la munca noastra ,la planurile noastre ,la noi insine,la viata noastra,la cei dragi ,la influienta pe care o aveam ,la totul si sa le lasam in mana lui Dumnezeu ;si apoi ,dupa ce l-am dat totul Lui ,nu ne va mai ramane nimic de care sa ne ingrijoram ."

Ar trebui sa evitam ingrijorarea ,nu numai pentru suferintele pe care le provoaca ,dar mai ales ca il necinstim pe Domnul .Pentru un copil al lui Dumnezeu ,a se ingrijora inseamna ca el se indoieste de Tatal sau ceresc -si aceasta este o insulta la adresa Sa. El merita toata increderea noastra .

Punandu-ne increderea ferma in Dumnezeu si in promisiunile Sale ne va ajuta in viata.


Niciun comentariu: