~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 25 mai 2011

CU TOTI AVEM NEVOIE DE INCURAJARE



Intariti-va unii pe altii,...sa priviti bine pe ceice se ostenesc intre voi ,cari va carmuiesc in Domnul,si care va sfatuiesc. (1Tesaloniceni 5:11-12)


Chuck Swindoll scrie:"Partiile de schi erau intr-o stare perfecta .Am pornit spre prima mea tentativa de a schia cu o atitudine pozitiva ,gandindu-ma:"Voi fi primul om care invata sa schieze fara sa cada".Ai auzit de omul Elefant?


Pe schiuri ,eu sunt omul rinocer .Fara indoiala ca nimeni nu a parcus o partie de schi in mai multe feluri si nici nu a aterizat in mai multe pozitii sau nu a facut mai multe lucru creative in aer inainte de a ateriza.


Cu mine a lucrat ce mai incurajator instructor din lume (da ,am avut un instructor).Nici macar o data nu si-a pierdut cumpatul si nici nu a ras de mine si nu a spus:"Esti absolut imposibil .Ma dau batuta !"


Acea doamna plina de gratie m-a ajutat de infinite ori. A repetat din nou si din nou aceleasi principii de baza - ca si cum nu le-ar mai fi spus niciodata .Deci eram mai rece decat un explorator din Antarctica ,iritabil, nerabdator si sub zapada mai mult decat pe zapada ,ea a continuat sa-mi spuna cuvinte de incurajare .



In acea zi Dumnezeu mi-a oferit o ilustratie de neuitat a valorii pe care o are incurajarea .Daca nu ar fi fost spiritul si cuvintele ei,crede-ma ,in mai putin de o ora mi-as fi pus schiurile in cui si m-as fi intors la cabana pentru a-mi incalzi picioarele la foc.

Ceea ce este adevarat pentru un incepator care ajunge la zapada odata pe an este adevarat si pentru oamenii pe care ii intalim zi de zi .Hartuiti de cerinte si ,incarcati de ingrijorare ,impotriviri si esec ;zdrobiti de deziluzii si invinsi de pacat,ei traiesc undeva intre descurajare si panica.



Cu toti avem nevoie de incurajare ,iar partea frumoasa este aceasta:oricine o poate oferi!

"...sa imbarbatati pe cei desnadajduiti;sa sprijiniti pe cei slabi, sa fiti rabdatori cu toti."(1Tesaloniceni5:14)

Niciun comentariu: