~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 12 ianuarie 2023

PURTAREA DE GRIJA


" El Domnul  l-a gasit intr-un tinut desert, intr-o singuratate plina de urlete infricosatoare; l-a inconjurat , l-a ingrijit si l-a pazit ca pe lumina ochiului Lui.(Deutreonom 32:10)"

"Dar cand s-a aratat bunatatea lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru, si dragostea Lui fata de oameni, El ne-a mantuit nu pentru faptele pe care noi le-am facut in dreptate, ci pentru indurarea Sa.(Tit 3:4,5)

Intr-una din calatoriile lui, un medic misionar care lucra printre indienii din desertul Arizona a vazut de departe un tufis. Dar cu cat se apropia, se auzea tot mai clar un strigat groaznic. S-a gandit ca vreun animal salbatic s-a prins intr-o cursa.

Cand a ajuns in acel loc, a coborat din masina, a luat arma si a mers spre tufisul mare si des. Aproape ajunsese de celalalta parte a tufisului cand spre suprinderea lui, a gasit... nu un animal prins intr-o cursa, ci o femeie indiana care zacea neajutorata pe pamant.

Femeia nu se misca si avea dureri foarte mari. Dupa o consultatie scurta, medicul a constatat ca aproape nu mai erea speranta pentru ea; cangrena actiona deja. I-a dat o injectie cu morfina pentru a-i usura durerile, a invelit-o intr-o patura si a dus-o la masina pentru a o transporta la spitalul misiunii.

Pe drum a incercat sa afle de la acea femeie cum a ajuns in locul acela pustiu.-- Ea fisese grav bonlava si omul care o trata nu reusise "Sa alunge din ea deomonul". Atunci a aruncat-o departe lasand-o in voia sortii. se afla acolo de patru zile fara mancare si fara apa, ziua in caldura soarelui, iar noaptea in gerul cumplit,  pentru ca acel teritor se afla la mai mult de 2.000 de metri deasupra nivelui marii.

Noua zile si noua nopti medicul a supravegheat-o continuu pe femeia grav bonloava. In sfarsit febra mare acedat. Cand si-a revenit, fiind pe deplin constienta o asistenta medicala indiana i-a povestit cum s-a ocupat medicul de i-a.

"De ce a facut aceasta?", a intrbat-o femeia. "Eu sunt doar o indiana si el este alb. Propiul meu popor m-a dat afara , iar el m-a adus aici s imi-a dat iarasi viata. "Dragostea lui Hristos l-a determinat sa faca asa". -- "Ce este dragosta lui Hristos?" , avrut sa stie bonlava.

"Eu nu am auzit despre asa ceva. Ce vrei sa spui?"  Dupa cateva zile , bonlava a inteles cine este Isus Hristos si ce a facut El  pentru ea prin dragostea Lui nemarginita. A inteles de asemenea ca trebuia sa ia o hotrare: oare se putea dezice de credinta pagana ,care i-a adus numai frica si suferita, si sa-L primeasca pe Isus Hristos ca Salvator si Domn al ei?

In timp ce vorbea cu conducatorul spiritual al misiunii despre aceasta hotarare, a aparut deodata in usa si medicul care o salvase, ca sa vada care mai era starea ei. Fata ei s-a luminat, s-a indreptat spre misionar si a zis: "Daca Isus Hristos este la fel ca medicul acesta, atunci vreau sa ma incredintez Lui pe deplin".  {SAMANTA BUNA}

Niciun comentariu: