~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 27 ianuarie 2023

DOMNUL ESTE CU NOI


 "De n-ar fi fost Domnul de partea noastra...ne-ar fi inecat apele, ar fi trecut raurile peste sufletul nostru."(Psalmul 124:2-4) .

 "Mare este Domnul si foarte vrednic de lauda si si marimea Lui este nepatrunsa.(Psalmul 145:3)

Cand a scris acest psalm, David si-a amintit de situatiile periculoase din viata sa. Deseori, situatia lui parea fara iesire, dar totusi   Domnul a fost mereu cu el.

Mai tarziu, cand a devenit imparat peste Israel, a trebuit sa poarte multe razboie cu popoarele vecine, dusmane, pentru intarirea imparatiei sale,  "Domnul il ocrootea pe Davin oriunde se ducea "

Aceste cuvinte ale lui David pot fi o imbarbatare pentru toti.

Dupa ce a implinit lucrarea de salvare si inainte de a se intoarce la cer, Mantuitorul le-a promis ca ucenicilor si noua. "Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele pana la sfarsitul veacului Amin. (Matei 28:20)

Aceste nu sunt simple cuvinte .In Romani 8:31 gasim intrebarea : "Deci,  ce vom zice noi in fata tuturor acestor lucrur? Daca  Dumnezeu este cu noi, cine va fi impotriva noastra?"

Nu am experimentat deseori cum Domnul a fost cun noi? Putem spune impreuna cu David: " Ajutorul nostru este in Numele Domnului care a facut cerurile si pamantul." Psalmul 124 :8).

Amintindu-ne de ajutorul lui Dumnezeu din trecut , suntem incurajati  cu privire la vitor. Greutatile si necazurile nu vor conteni cat vom trai pe pamant.

Dar nici Dumnezeu nu inceteaza sa fie alaturi de noi, pentru ca sa ni fim coplesit de greutat. El ne poarta de grija ca sa ajungem cu bine la tinta.

 "Dumnezeieasca Lui putere ne-a daruit tot ce priveste viata si evlavia, prin cunoastera Celuice ne-a chemat prin slava si puterea "2 Petru 1;3)   {Samanta buna}

 

Niciun comentariu: