~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 31 august 2020

HRANA PENTRU SUFLET




























"Lucrati nu pentru mancarea pieritoare, ci pentru mancarea care ramane pentru viata vesnica...(Ioan 6:27)

Ar trebui sa-l consideram nechibzuit pe omul care, construind o casa mare si costisitoare,
s-ar ingriji numai de infatisarea ei exterioara, in timp ce ar lasa interiorul intr-o stare bruta,
netreminata, cu peretii netencuiti, cu incaperile pline de moloz si fara mobila sau alte decoratiuni.

Nimeni nu se poate bucura de confortul din exteriorul minunat al casei sale si terenurile splendite, daca in interior totul este gol si neprelucrat.

Omul intelept se va gandi mai mult la interiorul decat la exteriorul casei in care urmeaza sa traiasca. El se va ingriji sa aiba in casa frumusete, caldura si confort; asa isi va face un camin adevarat, in care sa poata locui in pace si de care sa se poata bucura cu adevarat.

Si mai nechibzuit este omul care se gandeste numai la nevoile sale de natura fizica,si fara sa cugete la nevoile sufletului sau nemuritor. Se ingrijeste de exterior si isi neglijeaza viata interioara. 

Se ingrijeste de trupul sau, care va pieri in curand, fara sa aiba grija de sufletul sau, care va dainui vesnic. El planifica numai prezentul, neglijind interesele care sunt eterne.

Cat de jalnica este o astfel de viata, care se departeaza in mod deliberat de la lucrurile cele mai bune, sfinte,  frumoase si eterne si cauta numai lucrurile saracacioase, mizerabile si fara de valoare, care nu sunt decat poveri, pedici, si care nu-l imbogatesc pe cel care le are.

Sfatul Domnului nostru este de a ne ingriji in primul rand de necesitatile noastre spirituale.

Este o greseala ingrozitoare sa trudesti toata ziua pentru paine si haine, sau pentru bogatie si onoare, si sa nu faci niciodata ceva pentru viata interioara. La urma nu va mai fi nimic de aratat din toata truda, durerea si sacrificiul omului.

Daca ne ingrijim de interesele sufletelor noastre, atunci cand viata aceasta se va sfarsi, ne vom trezi in stapanirea vietii eterne.

Un motto bun pentru viata este: "Traieste pentru lucrurile nemuritoare."{ J.R. Miller}

Niciun comentariu: