~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 20 august 2020

SA MERGI IN PAS CU DUMNEZEU


















"Luati seama deci sa umblati cu bagare de seama, nu ca niste neintelepti,ci ca niste intelepti. Rascumparati vremea, caci zilele sunt rele. De aceea nu fiti nepriceputi, si intelegeti care este voia lui Dumnezeu.(Efeseni 5:15-16,17)
                                     ("Enoh a umblat cu Dumnezeu." Geneza 5:34)

Adevaratul test al vietii spirituale si al caracterului unei persoane nu consta in ceea ce face in momentele extraordinare ale vietii, ci in  ceea ce face in momentele obisnuite, atunci cand nu se intampla nimic exceptional sau palpitant.

  Valoare unei persoane se observa in atitudinea acestiea fata de lucrurile obisnuite ale vietii, atunci cand nu se afla in lumina reflectoarelor (vezi Ioan 1:35-37 si 3:30.)

Este o adevarata truda sa mergi in pas cu Dumnezeu si sa tii ritmul Lui - inseamna sa-ti recapeti suflul din punct de vedere spiritual .

Cand invatam sa umblam cu Dumnezeu, intotdeauna este dificil sa ajungem in pas cu El,insa odata ce reusim, singura trasatura care ne manifesta este insasi viata lui Dumnezeu. Omul ca indivnd este contopit in unitatea cu Dumnezeu, si se manifesta numai pasul lui Dumnezeu si puterea Sa.

Este greu sa mergem in pas cu Dumnezeu, deoarece imediat ce incepem sa umblam cu El,descoperim ca am ramas in urma Lui inainte de a fi reusit sa facem macar trei pasi.

El are diverse cai de a face lucrurile, iar noi trebuie sa fim instruiti si disciplinati in caile Sale .Despre Isus s-a spus: El nu va slabi, nici nu Se va lasa...(Isaia 42:4), pentru ca  El nu actiona niciodata din perspectiva Sa personala,ci intotdeauna actiona din perspectiva Tatalui Sau.

Iar noi trebuie sa invatam sa facem la fel. Adevarul spiritual este invatat prin atmosfera ce ne inconjoara, nu cu ajutorul ratiunii.Duhul lui Dumnezeu este Cel care schimba atmosfera perspectivei noastre asupra lucrurilor, iar apoi incep sa fie posibile lucruri care inainte erau imposibile.

A merge in pas cu Dumnezeu nu inseamna nimic mai putin decat a fi una cu El. E cale indelunga pana sa ajungem in acel punct, dar trebuie sa  perseverezi.

Nu renunta pentru ca durerea este intensa in momentul de fata - mergi mai departe, si in scurt timp vei descoperi ca ai o noua viziune si un nou scop .{OSWALD CHAMBERS}

Niciun comentariu: