~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 14 august 2020

CUM AM PUTEA AVEA PLOAIE FARA NORI?



























" Cand se umplu norii de ploaie, o varsa pe pamant.(Eclesiastrul 11:3)

Daca credem mesajul acestui verset, atunci de ce ne inspaimanta norii care intuneca cerul nostru? Este adevarat ca pentru o vreme norii ascund soarele, dar el nu s-a stins si in curand va straluci din nou.

Intre timp norii aceia sunt plini cu ploaie, si cu  cat sunt mai negri, cu atat e mai probabil ca vor aduce ploi imbelsugate.

Cum am putea avea ploaie fara nori? Necazurile noastre ne-au adus intotdeauna binecuvantari, si intotdeauna ne vor aduce, pentru ca ele sunt carele negre ale harului luminos si glorios al lui Dumnezeu.

Nu dupa mult timp norii se vor goli, si fiecare lastar va fi mai fericit datorita ploilor. Dumnezeul nostru ne poate uda cu intristare, dar apoi El ne va inviora cu indurarea Lui.

Scrisorile de dragoste ale Domnului nostru vin adesea in plicuri negre. Carucioarele Lui pot hurui zgomotos pe cer, dar ele sunt pline de binefaceri.

Si nuiaua Lui face flori placute si fructe hranitoare. Deci sa nu ne facem griji din pricina norilor. Ci mai degraba sa cantam pentru ca florile de mai sus sunt aduse prin  norii si ploile de aprilie.

O,Doamne, "Norii sunt praful picioarelor [Tale]"! (Naum 1:3) Ajuta-ne sa ne amintim cat de aproape esti Tu de noi in timpul zilelor intunecate!

Dragostea Te priveste si se bucura. Credinta vede norii golindu-se si facand dealurile din toate partile sa salte de bucurie.  Charles H.Spurgeon

Ceea ce pare atat de intunecat vederii tale slabe. Poate fi o umbra vazuta bine. Ce face o stralucire sa lumineze de doua ori mai mult.

Fulgerul care a lovit copacul tau  -  ca sa nu te mai Adaposteasca - lasa intinderea albastra a cerului
Sa straluciasca acolo unde n-a stralucit niciodata.

Strigatul  smuls din durerea duhului tau Poate sa rasune pe o campie indepartata, Si sa aduca pe un ratacit din nou acasa.
Intinderea albastra a cerului este mult mai mare decat norii intunecosii.
{Izvoare in desert}


Niciun comentariu: