~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 3 august 2020

ASCULTA DE PORUNCA DOMNULUI.



























"Bine este sa astepti in tacere ajutorul Domnului.(Plangerile Lui Ieremia 3:26)
" Totusi Domnul asteapta sa Se  milostiveasca de voi ,si Se va scula sa va dea indurare, caci Domnul este un Dumnezeu drept: Ferice de toti ceice nadajduiesc in El!" (Isaia 30: 18)

Aceste cuvinte  contin porunca lui Dumnezeu adresata credinciosului care trece prin mari incercari si are extraordinare greutati. El nu poate da inapoi si nu poate merge inainte.

Este legat de mana stanga si de cea dreapta. Ce sa faca acum? Cuvantul Domnului pentru el este "stati pe loc". Este spre binele lui sa asculte cuvantul Domnului in asemenea vremuri, fiindca sfatuitori rai
 vin si ei cu sugestii.

Disperarea sopteste: pune-te jos si mori; renunta la tot". Dar Dumnezeu ne da curaj si, chiar in cele mai rele timpuri, ne putem bucura de dragoste si credinciosia Lui.

Lasitatea spune "retrage-te intoarcete la calea lumii. Nu poti sa joci rolul crestinului; este prea greu. parasete-ti principiile ". Insa, oricat de mult va incerca Satana sa te insele, nu  poti cade in cursa daca esti copil al lui Dumnezeu.

Porunca Lui divina te-a  sfatuit sa mergi "din putere in putere" (Psalmul 84:7), si asa vei face, si nici moarte, nici viata nu te vor putea intoarce.

Daca esti chemat sa sa stai pe loc o vreme, acest lucru iti va reinnoi puterile pentru  o mai mare inaintare. Nechibzuinta striga: "Fa ceva! Miscate-te! Este o prostie sa stai si sa astepti".

Trebuie sa facem ceva numaidecat . Trebuie sa facem ceva,  credem noi, in loc sa ne uitam la Domnul, care va face totul, nu doar ceva. Ingamfarea se lauda, "daca marea este in fata ta, paseste in ea si asteapta o minune".

Dar Credinta nu asculta nici de Ingamfare, nici de Disperare, nici de Lasitate, nici de Nechibzuinta,ci asculta de porunca Domnului, 'stati pe loc" ,si sta, neclintita ca o stanca. "Stati pe loc".

Luati pozitia unui om corect, gata de actiune, asteptand ordinele viitoare, ascultand voios si rabdator vocea conducatoare. Nu va trece mult si Dumnezeu iti va spune, asa cum i-a spus lui Moise "Spune copiilor lui Israel sa porneasca inainte. (Exod 14:15){CHARLES H.SPURGEON}

Niciun comentariu: