~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 9 august 2020

TESTUL CREDINCIOSIEI




























"Cine va ridica para impotriva alesilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela, care-i socoteste neprihaniti ! Cine-i va osandi? Hristos a murit! Ba mai mult,El a si inviat, sta la dreapta lui Dumnezeu,si miljoceste pentru noi!(Romani 8:33-34)

Numai o persoana credincioasa crede cu adevarat ca Dumnezeu controleaza in mod suveran imprejurarile vietii sale. Noi luam imprejurarile noastre ca atare, spunand ca Dumnezeu detine controlul,dar nu credem cu adevarat lucrul acesta.

Ne comportam  ca si cum lucrurile care se intampla ar fi pe deplin controlate de oameni. Sa fim credinciosi in orice imprejurare inseamna sa avem o singura loialitate sau obiect al credintei noastre - Domnul Isus Hristos.

Dumnezeu poate face ca imprejurarile noastre sa se naruie subit, lucru care s-ar putea sa ne faca sa constientizam lipsa de credinciosie fata de El de care am dat dovada nerecunoscand ca El a randuit situatia respectiva.

Nu am vazut deloc ce anume incearca El sa realizeze, iar acel eveniment nu se va mai repeta vreodata intocmai in viata noastra. Aici apare testarea credinciosiei noastre.

Daca vom invata sa ne inchinam lui Dumnezeu chiar si in timpul imprejurarilor dificile, El le va schimba in mai bine foarte repede daca alege sa faca asta.

Sa Ii fim credinciosi Domnului Isus Hristos este cel mai dificil lucru pe care incercam sa il facem astazi.

Suntem dispusi sa fim credinciosi muncii noastre, slujiri altora sau orcarui alt lucru; numai sa nu ni se ceara sa Ii fim credinciosi Domnului Isus Hristos.

Multi  crestini devin foarte iritati cand vorbim despre credinciosia fata de Isus. Domnul nostru este detronat cu buna stiinta mai degraba de catre lucratorii crestini decat de catre lume.

Il tratam pe Dumnezeu ca si cum El ar fi o masinarie menita doar sa ne binecuvinteze,iar pe Isus Il percepem ca pe un simplu muncitor in fabrica de binecuvantari.

Telui credinciosiei nu este ca noi sa facem o lucrare pentru Dumnezeu, ci ca El sa fie liber sa Isi faca lucrarea prin noi.Dumnezeu ne cheama in slusba Sa si ne aseaza pe ueri responsabilitati  extraordinare.

El nu asteapta niciun fel de plangeri din patea noastra si nu ofera nici o explicatie din partea Lui. Dumnezeu doreste sa ne foloseasca la fel cum L-a folosit pe propiul Sau Fiu.
{OSWALD  CHAMBERS}

Niciun comentariu: