~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 7 august 2020

DUMNEZEU SE INGRIJESTE DE NOI




























"Dumnezeu este adapostul si sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseste niciodata in nevoi .(Psalmul 46:1)


Nu este minunat ca maretul Dumnezeu, atat de mare si sfant,sa Se gandeasca la un pacatos sarac si umil de pe pamant? Dar o face El cu adevarat?

Nu  pare posibil. Ganditi-va numai cate milioane de oameni sunt in aceasta lume. Se poate ca Dumnezeu glorios sa Se gandeasca separat si in mod deosebit la fiecare persoana dintre atat de multe?

Poate ca Se gandeste personal la cativa oameni mari - la regi si conducatori, si la anumiti barbati si femei foarte buni; dar, cu siguranta, El nu se gandeste la cineva atat de mic si neinsemnat ca mine.

O,ba da! Se gandeste. Va amintiti ca un copil era odata pe moarte, din cauza setei, in pustiu, si Dumnezeu i-a auzit strigatele prin tot vacarmul lumii, si a trimis un inger ca sa-i arate un izvor de apa si sa-i salveze astfel viata.

Va amintiti, de asemenea, acea povestire cu bebelusul pe care mama nu l-a mai putut adaposti si l-a pus intr-o barca mica si l-a asezat intre papura de langa rau; si va amintiti cum Dumnezeu i-a purtat minunat de grija acelui copilasi neajutorat.

Amintiti-va apoi ca Isus a spus ca Tatal nostru ceresc are grija pana si de o vrabie si o hraneste si ca imbraca chiar si floricelele de pe camp.

Daca nu exista pasare sau floare la care sa nu Se gandeasca si de care sa nu Se ingrijeasca, cu siguranta El Se gandeste la noi. Noi suntem mai de pret decat o vrabie sau decat o floare, caci avem suflete nemuritoare suntem copiii lui Dumnezeu.

Si a fost vreodata un tata adevarat care sa nu se fi gandit la copiii lui sau sa nu-i fi iubit sau sa nu se fi ingrijit de ei?

El ne cheama pe fiecare pe nume. Ne aude rugaciunile . Stie cand ceva nu este in regula cu noi sau cand suntem in vreun necaz.

El nu ne pierde din ochi si ne trimite binecuvantari in fiecare zi. Ce gand minunat: Dumnezeu Se gandeste la fiecare dintre noi si face lucruri mari pentru noi!{J.R. Miller}

Niciun comentariu: